Naturistencampings

254 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Naturistencampings

Daarom moet je op deze naturisten campings kamperen:

  • Ontspannen vakantie midden in de natuur
  • Gevarieerde recreatiemogelijkheden voor alle leeftijden: miniclub, watersporten, multifunctionele terreinen
  • Nieuwe vrienden ontmoeten in restaurants of andere gemeenschappelijke plaatsen
  • Naakt baden in het zwembad of op het strand
Naturistisch kamperen betekent absolute vrijheid. Op Domaine Riva Vella Naturiste op Corsica bijvoorbeeld beleven vrienden van de naaktzwemcultuur een zorgeloze vakantie aan zee. Eindeloze zandstranden trekken vakantiegangers naar Camping Stubbenfelde op het eiland Usedom. Op naturistencamping Valerian in Kroatië beleven de gasten natuurgebieden. Watersporten en vele gezamenlijke vrijetijdsactiviteiten zorgen voor afwisseling.

Geselecteerde Campings

Camping El Templo del Sol
Favorieten
Camping El Templo del Sol

Spanje / Catalonië

ANWB Camping LogoInspectie

3.8Goed(14Recensies)

Alle 254 campings bekijken

Naturistencampings

Direct boekbaar
Knattercamping in Bantikow am See
Favorieten
Knattercamping in Bantikow am See

Duitsland / Brandenburg

ANWB Camping LogoInspectie

4.6Uitstekend(8Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanBroodservice

Standplaatsen (70)

Huuraccommodaties (3)

Direct boekbaar
Camp Mlaska
Favorieten
Alle 254 Campings
Alle 254 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings254
Beoordelingen van campings4.399
Ø beoordelingen3.9

Populaire campings

1
Camping Kovačine
Cres is het op twee na grootste eiland in de Adriatische Zee, tussen de oostkust van Istrië en het overige vaste land van Kroatië. Camping Kovacine ligt in zijn geheel op het schiereiland dat in zee s… Camping profielpagina

Naturistencampings in Duitsland

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Andere thema's

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Knattercamping in Bantikow am See
Knattercamping in Bantikow am See

Een groot meer of de zee, omgeven door een idyllisch landschap, de flexibiliteit van een caravan en als klap op de vuurpijl de vrijheid van het naakt zijn: voor sommige kampeerders is er nauwelijks iets mooiers. Het gevoel van originaliteit en gelijkvormigheid op naturistencampings zorgt voor een bijzonder aangename sfeer. Of het nu gaat om slapen, koken, zwemmen, zonnebaden of vaak een restaurant bezoeken - hier is naaktheid niets bijzonders, maar iets vanzelfsprekends.

Naturisten campings

Geeft zonder kleding vakantie vieren je het ultieme vrijheidsgevoel, ga dan op een van de naturisten campings in Europa terug naar de natuur en loop onbekommerd in je blootje rond. Deze campings bieden je veel rust, natuur en een plek waar je even helemaal jezelf kunt zijn.

Midden in de natuur

Een nudisten camping ligt meestal op een beschutte plek, midden in de natuur. De camping heeft een afgesloten privéstrand, het ligt naast een idyllisch meertje of midden in de groene bergen. De afgelegen plek biedt veel vrijheid en een veilig gevoel; er zijn zo immers geen pottenkijkers. De unieke sfeer zorgt ervoor dat je heerlijk ontspannen vakantie viert.

Speciaal voor nudisten

Op sommige naturisten campings bestaat er een afgescheiden gedeelte speciaal voor nudisten, andere zijn volledig voor naturisten ingericht. Ze hebben uitstekende faciliteiten en hygiëne staat er hoog in het vaandel. De hele vakantie op het terrein blijven is geen probleem; de camping biedt alles wat je nodig hebt, waaronder een goed restaurant, een campingwinkel en soms zelfs een apotheek. Je vindt er ook een heerlijke sauna, een verfrissend zwembad of zelfs een zwemparadijs. Het professionele animatieteam organiseert activiteiten voor iedereen, van knutselen voor de kids tot karaoke voor volwassenen. Zo loop je de hele vakantie vrij en ongekleed rond.

Kies voor een ontspannen familievakantie

Op een naaktcamping gaat iedereen zijn gangetje; jong of oud, het maakt niet uit. Naakt recreëren is immers voor iedereen. De ontspannen sfeer en het gevoel van respect voor de natuur en voor de mens maakt een nudisten camping ook een waar paradijsje voor de kinderen. Je laat ze makkelijk vrij rondrennen over de camping, rare capriolen uithalen in het zwembad en spelen tot laat in de avond. Je hebt geen kind aan ze en dat levert je een heerlijk ontspannen vakantie op zonder zorgen.

Voor elk wat wils

Naturisten campings vind je in alle soorten en maten. Er is een ruime keuze in grote campings met alles erop en eraan, kleine campings waar je vooral de rust vindt, een vakantiecamping voor de hele familie of juist een knus kampeerterrein voor een romantische tijd met zijn tweetjes. Wil je helemaal back to basic, dan zijn er campings waar je bijvoorbeeld alleen wifi op het terras hebt en je het zelfs zonder elektriciteit bij je tent moet doen. Heb je het liever iets luxer, kies dan voor een grotere familiecamping waar de staanplaatsen van alle gemakken zijn voorzien.

Ook in de populaire vakantiebestemmingen

Zonder kleren recreëren is zo raar niet meer. Naaktcampings vind je dan ook door heel Europa. De meest populaire landen zijn Kroatië en Frankrijk, waar men al niet meer zo opkijkt van een camping vol ongeklede mensen. Maar ook ons eigen landje is rijk aan een aantal hoogwaardige campings speciaal voor nudisten. Veel campings bevinden zich dicht bij toeristische trekpleisters, zoals mooie steden of prachtige natuurgebieden, zodat je ook buiten de camping heerlijk van je vakantie geniet.

Bestemmingen

CampingIN Kanegra FKK Umag is een puur naturistische camping en de drie bijbehorende baaien met kiezelstranden worden ook uitsluitend door nudisten bezocht. De camping ligt ten noordwesten van Istrië, direct aan de Adriatische Zee en dicht bij de Sloveense grens. Door de mediterrane natuur, de brede zee en de hoge standaard van de camping voelen liefhebbers van nudisme zich hier bijzonder op hun gemak. Een andere camping met een strand alleen voor nudistische vakantiegangers is het Riva Bella Resort in Frankrijk - maar alleen in de periode van april tot november, want in de overige maanden is naaktheid er niet toegestaan. De 4-sterren camping is omgeven door veel idyllische natuur, met plaatsen voor de caravan direct aan zee. Naast luxe sanitaire voorzieningen is er een overdekt zwembad en veel geweldig spa- en wellnessaanbod: Kampeerders maken graag gebruik van de fysiotherapie, sauna, warmtebehandelingen, hydromassage, pekelbaden en het gezondheidsparcours. NFJ Naturistcamping ligt aan de Odderkust in Denemarken: zwemliefhebbers liggen op het strand, sportieve kampeerders brengen veel tijd door op het multifunctionele sportveld en de kinderen leven zich uit in de speeltuin. Naast de pure naturistenfaciliteiten zijn er aan de Oostzee veel campings met aparte naturistencampings en strandgedeelten waar nudisten onder elkaar kunnen zijn. Bijvoorbeeld de 5-sterren Camping Wulfener Hals in Duitsland met witte stranden, een baai met ondiep water en uitgestrekte groene velden.

Top tips

  • Gaan kinderen en naaktvakanties samen? Natuurlijk. De kindvriendelijke voorzieningen op naturistencampings zijn meestal bijzonder talrijk en goed: speeltuinen, glijbanen, animatieprogramma's en nog veel meer wachten er op de kleintjes.
  • Met een doek bedekt zijn op een naaktstrand wordt onder nudisten als onbeleefd beschouwd. Kinderen en tieners vormen echter een uitzondering en kunnen onbeperkt in kleding rondlopen.
  • Niet alle lichaamsdelen worden dagelijks blootgesteld aan de zon en zijn daarom veel gevoeliger bij naakt baden. Een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor is daarom essentieel.
  • Voor levensgenieters, 50+ vakantiegangers en kampeerders met lichamelijke kwalen is een naturistencamping met spa en wellness faciliteiten ter plaatse een aanrader. Met massages, whirlpools, sauna's en therapieën worden gezondheid en welzijn bevorderd.
  • Het hoogseizoen voor naturistencampings is meestal de zomer. Maar vooral in Zuid-Europa - van Portugal tot Italië en Kroatië - genieten kampeerders het hele jaar door van naturisme.
  • Op naturistencampings moet men bij het maken van foto's of filmopnamen rekening houden met andere reizigers. Hoewel naakt zijn in een dergelijke omgeving normaal is, voelt niet iedereen zich op zijn gemak als onderdeel van de vakantiegalerij.
  • Vooral in openbare ruimtes, zoals restaurants, moet u een handdoek over de stoel spreiden voordat u gaat zitten.

Activiteiten en excursies

Naturistencamping is een geweldige ervaring voor alle natuur- en vrijheidsminnende kampeerders - vakantiegangers ontspannen zich in een gezellige sfeer of vermaken zich met actieve sporten. Ook voor die ene of andere activiteit buiten de naaktzone trekt men graag weer een broek en een T-shirt aan.

Uitstapjes in de bedekte wereld

Van tijd tot tijd worden nudisten uit de kring van gelijkgestemden getrokken, vooral tijdens een langer verblijf in een naturistenoord. Men kan bijvoorbeeld gebruik maken van recreatieprogramma's in een van de algemene ruimtes, zoals op Camping Wulfener Hals. Daarnaast maken mensen ook graag uitstapjes in de omliggende natuur of naar de dichtstbijzijnde stad voor sightseeing. Voor echt spannende activiteiten - zoals boottochten en traditionele feesten - trekken mensen graag een paar uur hun kleren weer aan.

Veel sport met veel naakte huid

Vooral naturistische nieuwkomers vragen zich vaak af of er sportactiviteiten worden aangeboden op naturistencampings. Het aanbod - vooral op grote campings - is wat dat betreft inderdaad gevarieerd: op het Riva Bella Resort bijvoorbeeld is er naast fitness en vissen ook aanbod voor begeleide wandelingen en fietstochten ter plaatse. Een prachtige manier om op een andere manier kennis te maken met sport.