4 sterren

Yelloh! Village Domaine du Colombier

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurVarFréjus  (sitecode 50678)

Yelloh! Village Domaine du Colombier

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurVarFréjus
Zwembad
Speeltuin
Strand
Gezinscamping
Restaurant

Bepalend voor de sfeer op dit park zijn de vele cipressen, palmen, mimosa en oleanders. Het aantal staanplaatsen, ieder met twee ligbedden, is beperkt. Ze liggen vooraan op het terrein dicht bij het fraai aangelegde zwemparadijs. Aan de andere zijde zijn de centrale voorzieningen. Helemaal beneden is een rustige hoek met balneo en spa, alleen toegankelijk voor 18 jaar en ouder, en een sfeervol restaurant. Het complex heeft veel hoogteverschillen, de shuttleservice is handig.

Yelloh! Village Domaine du Colombier vind je in het zuiden van Frankrijk, op slechts 4 kilometer van de Middellandse Zee. De camping ligt tussen St. Tropez en Cannes in.

Yelloh! Village Domaine du Colombier is een camping en vakantiepark met enkele staanplaatsen en meer dan 280 huuraccommodaties. Het is een groene camping, waar de staanplaatsen van elkaar gescheiden zijn door stenen muurtjes en hagen van oleanders, ten midden van veel groen, zoals dennen en palmbomen. Er is keuze uit middelgrote (80 vierkante meter) en grote staanplaatsen (100 vierkante meter), voorzien van water -en elektriciteitsaansluiting. Omdat Yelloh! Village Domaine du Colombier een vakantiepark is, heb je op de camping ruim de keuze uit diverse huuraccommodaties: mobilhomes, cottages of chalets. Alle huuraccommodaties hebben twee of meerdere slaapkamers, een volledig ingerichte keuken, badkamer en een overdekt terras met tuinmeubilair. Bedlinnen, handdoeken en een babypakket kun je apart bijbestellen. Elke huuraccommodatie heeft weer een ander thema, zoals Provençaals, tropisch of yachting.

De Lagune

Op Yelloh! Village Domaine du Colombier vind je een gigantisch zwemparadijs van 3800 vierkante meter, de Lagune. Er zijn verwarmde (zoetwater) zwembaden, 6 glijbanen, een rivier met stromingen, een leuk kinderbad en diverse terrassen met ligbedjes en parasols om te relaxen.

Spa en Balneo

Op de camping kun je ook actief in het water aan de slag met je conditie, bijvoorbeeld met aquagym of aquabike. In de spa kun je bijkomen met massages en diverse behandelingen, zoals een lichaamsbehandeling of manicure en pedicure. Toegang tot de spa is niet gratis en alleen toegankelijk voor volwassenen.

Entertainment

Bij Yelloh! Village Domaine du Colombier hoeven kinderen zich nooit te vervelen. Er is een kinderclub en animatieteam dat diverse leuke workshops organiseert. Ook zijn er gigantische speeltuinen met springkastelen. ’s Avonds worden er allerlei thema-avonden georganiseerd voor jong en oud. Wat dacht je van de avondmarkt, voorstellingen, vuurwerkshows, cabaret, live muziek of kinderspektakels (kinderdisco)?

Meer lezen
Naar accommodaties

Accommodaties

Bezig met laden van de accommodaties
  • Reis informatie

Voorzieningen

  • In het kort

    • Grote camping (313 plaatsen)
    • Ideaal voor families met kinderen
    • Bij zee met strand op 3,5 km
    • Fraai gelegen
    • Wifi op (bijna) alle standplaatsen

    Huurfaciliteiten

    Op de camping staan vele soorten van accommodaties. Er zijn hier geen rechte straatjes maar wijken met natuurlijke lopende weggetjes. Privacy wordt gerealiseerd door ligging, hoogteverschillen en slim gebruik van de ruimte. Een deel van de camping is ingericht in wijken met een apart thema. Zo is de wijk Africa tropisch en kleurrijk, met safaritenten, lodges met rieten daken en met houten palissaden afgezette stacaravans die in een tropisch bos lijken te liggen. De wijk Moorea staat voor modern en luxe uitgevoerde accommodaties met overal bloeiende heesters, palmen en cipressen.

    Zwemfaciliteiten

    Op de camping zijn twee zwemcomplexen. Bovenaan ligt een groot zwemparadijs met glijbanen en stroomkanalen, bubbelbaden en diverse zonneterrassen met kleurrijk meubilair en tropische beplanting. De eilandjes tussen de bubbelbaden zijn met bruggen en trappetjes verbonden. Het terras van het restaurant ligt over een van de stroomkanalen. Een gezellige en energieke omgeving met veel animatie. In het zwembad beneden op de camping overheerst rust. Hier is een luxe spa met een groot vierkant zwembad dat deels overkapt is. In het water staan fitnessapparaten. Ook hier zijn de zonneterrassen uitgerust in tropische stijl met parasols en palmen. Dit bad is alleen toegankelijk voor 18 jaar of ouder, hoewel ook ouders met kinderen onder de 2 jaar zijn toegestaan. Naast de spa ligt een restaurant met fijne loungeruimte in de schaduw van oude bomen.

  • Algemene informatie
    Grote camping (313 plaatsen)
    293 huuraccommodaties
    2 vaste staanplaatsen
    18 toeristische staanplaatsen
    Ideaal voor families met kinderen
    Gesproken op de receptie: Nederlands, Engels, Duits
  • Zwembaden
    Openluchtzwembad op de camping
    Overdekt zwembad op 4,5 km
    Openluchtkleuterbad op de camping
    Zwemparadijs
    Waterglijbaan
  • Zwemmen in natuurwater
    Strand bij zee op 3,5 km
  • Voor kinderen
    Buitenspeeltuin
    Animatie voor kleine kinderen (tot 6 jaar)
    Animatie voor kinderen (6-12 jaar)
    Animatie voor jongeren (12-17 jaar)
    Animatie: meer dan 50 uur per week
    Animatietaal: Nederlands, Engels
  • Toeristische staanplaatsen
    18 Toeristische plaatsen, waarvan
    18 staanplaatsen
    18 afgebakende staanplaatsen
    Grootte: 90 - 110 m² (merendeel < 100m²)
    Plaatsen met weinig tot geen beschutting
    Elektriciteit (16 A)
    Overwegend vlak
    Fraai uitzicht
  • Wifi
    Dekking: (bijna) alle staanplaatsen
  • Bijzondere voorzieningen sanitair
    Gehandicaptensanitair
    Wascabines
    Wasmachine
    Wasdroger
  • Recreatie
    Basketbalveld
    Fietsverhuur
    Discotheek Binnen geluiddicht
    Fitness
    Sauna/stoombad
    Voetbalveld
    Racketsport
    (Beach)volleybalveld
  • Eten & drinken
    Restaurant (binnen 100 m)
    Snackbar en/of afhaalmaaltijden (binnen 100 m)
    Winkel (binnen 100 m)
    Brood verkrijgbaar op de camping
  • Campingbepalingen
    Honden toegestaan na overleg
    Campers toegestaan
    Vouwwagens toegelaten
    Caravans toegelaten
    Houtskoolbarbecue niet toegestaan
  • Adres
    1052 Rue des Combattants en Afrique du Nord
    83600 Fréjus
    Frankrijk
    Lat./Long.: 43.44545; 6.726833
    Afrit autosnelweg op 2 km
    Afstand vanaf Utrecht: 1296 km

Beoordelingen

Yelloh! Village Domaine du Colombier heeft nog geen reviews van kampeerders.
Bezig met bijwerken van de beoordelingen

ANWB inspectie

4 sterren

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping

  • Zwemmen12.5% van de score

    • Zwembaden

      4.5 sterren
    • Zwemmen in natuurwater

      0 sterren
  • Terrein25% van de score

    • Staanplaatsen

      3 sterren
    • Indruk terrein

      4 sterren
  • Sanitair40% van de score

    • Bijzondere voorzieningen

      2 sterren
    • Kwaliteit sanitair

      3 sterren
  • Eten & drinken10% van de score

    • Boodschappen

      3.5 sterren
    • Eetgelegenheid

      5 sterren
  • Recreatie12.5% van de score

    • Speel- en sportfaciliteiten

      3.5 sterren
    • Animatie

      5 sterren

Locatie en omgeving

Yelloh! Village Domaine du Colombier ligt aan de Côte d’Azur, op ongeveer 2,5 kilometer van het plaatsje Fréjus en ongeveer 4,5 kilometer van de Middellandse Zee.

Fréjus

Vlakbij de camping, midden in een beschutte baai, ligt het charmante plaatsje Fréjus. Het was de eerste Romeinse militaire haven en heeft daarom een rijke geschiedenis. Tijdens een wandeling door de stad ontdek je de vele overblijfselen uit die tijd, zoals de arena, het aquaduct, het amfitheater en het archeologisch museum. Het centrum barst van de leuke winkeltjes, charmante straatjes en in de zomer worden er veel voorstellingen, evenementen en markten georganiseerd. Elke vrijdagavond kun je genieten van de vuurwerkshow op de boulevard. Naast (lokale) kunst en cultuur is er op het gebied van (water)sport veel te doen. In de haven van Fréjus kun je bijvoorbeeld een motor –of zeilboot huren.

Marineland
Op 53 kilometer van de camping (zo’n drie kwartier rijden) ligt Marineland, een pretpark waar je de onderwaterwereld kunt ontdekken. Er zijn dolfijnen, pinguïns, zeeleeuwen, orka’s en haaien. Ontdek de gigantische aquaria waar je de zeedieren in ziet rondzwemmen of doe mee aan een educatieve tour. Waag een wandeling door de haaientunnel, breng een bezoekje aan de ijsberen of ga naar een van de shows met getrainde dolfijnen, orka’s of zeeleeuwen.

Saint-Raphaël
Ongeveer 4,5 kilometer van de camping ligt de populaire badplaats Saint-Raphaël, waar je brede zandstranden met ligbedjes en parasols kunt vinden. De kustlijn van Saint-Raphaël is zo’n 36 kilometer lang en geeft je een ruime keuze uit 30 verschillende zandstranden en kiezelstranden. Er wordt aan de kust veel aan duiken gedaan, maar ook waterskiën, wakeboarden, zeilen, kajakken en sportvissen zijn erg populair. Naast de stranden is het plaatsje Saint-Raphaël absoluut een bezoekje waard. Geniet van de Provençaalse bloemen – en groentemarkten of ga naar een van de traditionele festivals.