Kamperen in Seeland

Vakantie in Seeland

Zoveel te doen in Seeland

Van steile krijtrotsen tot kastelen en prachtige historische musea: nergens in Denemarken vind je zo veel bezienswaardigheden bij elkaar als hier. Kopenhagen is een van de leukste steden van Europa. 

Sfeerproeven in Kopenhagen

Kopenhagen heeft een heel eigen karakter en aantrekkingskracht. De hoofdstad van Denemarken heeft zijn traditionele kant, zoals je ziet bij de ceremoniële wisseling van de wacht bij het koninklijke paleis. Maar het is ook een heel hippe stad, met de leukste woonwinkels, restaurants en terrassen – ’s winters zit je hier ook gewoon buiten, onder de terrasverwarmers met een dekentje op schoot. Kopenhagen is heel kindvriendelijk, net als de rest van Denemarken. In en rond de stad vind je bijvoorbeeld leuke attractieparken, zoals het 19de-eeuwse Tivoli. Leuk voor jong en oud, want buiten de attracties vind je er ook terrassen aan het water en goede restaurants. 

Lekker fietsen

Seeland is zo goed als vlak, dus je kunt er heerlijke fietstochten maken. Aan leuke plekjes om af te stappen geen gebrek. Rond Kopenhagen vind je veel kastelen van de koninklijke familie, vaak omgeven door prachtige parken. Roskilde en Helsingør zijn ook leuke steden om doorheen te slenteren. De regio ten zuiden van Roskilde is rijk aan geschiedenis, in het Lejre Museum kun je zien hoe er in de middeleeuwen werd geleefd. Het Vikingschipmuseum is ook een aanrader, hier zie je de Vikingschepen die in de 11de eeuw werden afgezonken om het fjord te beschermen tegen aanvallen.

Ontdekkingen in Kopenhagen

 • Statens Museum for Kunst

  Een van de mooiste musea van het land, met vooral veel Europese en Deense kunst van de 16de tot de 19de eeuw. Vooral de moderne Deense kunst en grafiek is heel bijzonder.

 • Tycho Brahe Planetarium

  In een opvallend gebouw aan de Sct. Jørgens Sø vind je het Tycho Brahe Planetarium. De multimedia expo’s over het universum – ook in 3D – zijn prachtig om te zien.

 • Nyhavn

  ’s Zomers zijn hier alle terrassen bezet aan deze mooie oude haven. Zeker even bekijken, maar eten doe je beter ergens anders: het is hier wel heel toeristisch en dus aardig aan de prijs.

 • Amalienborg

  De vier rococo huizen rond dit enorme plein werden gebouwd voor rijke burgers, later zijn ze samengevoegd tot het paleis Amalienborg. Is de koningin thuis, dan wordt om 12 uur de wacht gewisseld.

 • Pretpark Bakken

  Dit attractiepark in Klampenborg, iets ten noorden van het centrum, is zelfs nog ouder dan Tivoli: de geschiedenis gaat wel 400 jaar terug.

Kampeerthema´s in Seeland