Kamperen in Zuid-Jutland en Funen

Vakantie in Zuid-Jutland en Funen

Eilandhoppen en historie proeven

Je hoeft niet helemaal door te rijden naar het uiterste puntje van Denemarken om een geweldige kampeervakantie te beleven. Zoek een camping op zo gauw je Denemarken binnenrijdt, want de lol begint al meteen.

Zuid-Jutland: meteen leuk

Lekker uitwaaien op de brede zandstranden van vakantie-eiland Rømø, struinen door de historische straten van Christiansfeld… tussen het Nationaal Park Waddenzee in het westen en de Kleine Belt stranden in het oosten is hier heel wat te beleven. Zuid-Jutland is in de loop der eeuwen vaak van eigenaar veranderd en dus vind je er ook aardig wat historische bezienswaardigheden: van mooi bewaarde oude steden tot kastelen, kathedralen en musea. De oudste stad van Denemarken, Ribe, mag je absoluut niet overslaan. Probeer ook een van de markten en festivals mee te pikken, zoals het jaarlijkse middeleeuwse ringsteekfestival in Sønderborg. 

Sprookjeseiland Funen

Funen is het sprookjeseiland van Denemarken. De beroemde schrijver Hans Christian Andersen werd geboren in Odense, de hoofdstad van het eiland. In het golvend landschap vind je oude stadjes en charmante haventjes, maar ook meer dan 120 kastelen en landgoederen. Vaak zijn ze geopend voor bezoek. De renaissance waterburcht Egeskov is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Je vindt er een compleet attractiepark met musea, een groot labyrint en een boomkroonpad. Funen is net als buureiland Langeland en de eilanden van de Zuid-Fuunse archipel een geweldige bestemming voor fietsers: je vindt er meer dan 1100 kilometer aan fietspaden.

Trips met kids

 • Den Fynske Landsby

  In dit openluchtmuseum kun je zien hoe een dorp op Funen eruitzag in de tijd van H.C. Andersen. De acteurs en interactieve bezienswaardigheden maken het ook leuk voor kinderen.

 • Fjord og Bæltcentrum

  Bruinvissen zijn lastig te spotten in de natuur, maar hier zie je ze van dichtbij. Zo kun je eindelijk zien hoe behendig ze zijn in het water.

 • Odense Zoo

  In deze flinke stadsdierentuin kun je uren ronddwalen. Er is ook een leuk familierestaurant met mooi uitzicht over de rivier.

 • Ribes Vikinger

  Ribe was al in de Vikingtijd een belangrijke stad. In dit openluchtmuseum zie je heel wat archeologische vondsten en de kinderen kunnen aan den lijve ondervinden hoe het was om Viking te zijn.

 • Universe

  Interactieve attracties laten je kennismaken met de wereld van wetenschap en technologie en mysterieuze verschijnselen laten je steil achterover slaan. Een ontdekking voor het hele gezin.

Kampeerthema´s in Zuid-Jutland en Funen