Kamperen in Baden-Württemberg

Vakantie in Baden-Wurttemberg

Barokke paleizen, mooie steden, en een prachtige omgeving

Baden-Wurttemberg brengt de kampeerder een veelzijdige vakantie. Hier maak je mooie wandelingen door de natuur en ontdek je historisch erfgoed. Deze deelstaat grenst aan zowel Frankrijk als Zwitserland. De cultuurliefhebber geniet hier van kastelen, burchten, barokke paleizen en steden zoals Mannheim. Maar ook de fans van culinaire hoogstandjes zijn hier op hun plek; Baden-Wurttemberg bezit tal van sterrenrestaurants. De warmtebronnen van Baden-Baden zijn al in trek sinds de Romeinen ze ontdekten. De buitenrecreant leeft zich uit in het Zwarte Woud, de plek bij uitstek voor een wandeling. Op het Bodenmeer kunnen watersporters varen, kanoën en kajakken. De Bodensee Radweg is een fietspad dat helemaal rondom het meer loopt. Onderweg heb je geregeld uitzicht op de Zwitserse bergen. De zon schijnt graag in deze zuidelijke deelstaat, wat bijdraagt aan het kampeerplezier. De meeste campings vind je rondom de Bodensee.

Mannheim

Dit is de stad van de technologische uitvindingen. Hier reed de eerste auto van Carl Benz, in 1886 en werd 30 jaar later het eerste rakvliegtuig gebouwd. Beide ontwikkelingen drukten een stempel op de stad. Tegenwoordig is het een universiteitsstad. Bezoek het 17de-eeuwse centrum, het jugendstilpark met zijn bekende watertoren, en de vele musea. De bekendste zijn de Reiss-Engelhorn-Musea, het Technoseum en de Kusthalle.

Bezienswaardigheden in Baden-Wurttemberg

 • Het kasteel van Mannheim

  Dit barokke gebouw uit de 18de eeuw heeft meer dan 500 ingerichte vertrekken. Natuurlijk leer je er alles over de lange geschiedenis en de inwoners van het kasteel.

 • Reichenau

  Dit kloostereiland ligt in de Bodensee en is zeker een bezoek waard. Bekijk de drie romaanse kerken met muurschilderingen en het klooster van Reichenau.

 • Porsche museum

  Natuurlijk leuk voor de autoliefhebber, maar ook interessant voor de leek. In dit museum leer je alles over de geschiedenis van Porsche. Hier bewonder je de auto’s van dichtbij; zo’n 80 stuks staan opgesteld.

 • Ulmer Münster

  Deze kerk is met 161 meter de hoogste ter wereld. Loop de 768 treden in de toren omhoog en geniet van het uitzicht. Je vindt dit gebouw in de stad Ulm.

 • Schloss Schwetzingen

  ‘Versailles in het klein’, zo wordt dit paleis ook wel genoemd, mede door de weelderige architectuur. De barokke tuin met fonteinen is geliefd onder bezoekers.

Kampeerthema´s in Baden-Württemberg