Kamperen in Beieren (Bayern)

Vakantie in Beieren (Bayern)

Meren, natuurparken en pittoreske dorpen

Beieren heeft kampeerders veel te bieden. Het is niet voor niets een geliefd vakantiegebied onder Nederlanders. In de winter wordt er geskied op de hoogste bergen van Duitsland: de Beierse Alpen. In deze deelstaat is vind je 2 grote, kronkelende rivieren en vele uitgestrekte meren, zoals de Chiemsee. Watersporters zullen zich hier snel thuis voelen. Natuurliefhebbers worden hier op hun wenken bediend. Beieren heeft bergen, wouden en natuurparken. Je kunt hier prachtige wandelingen maken over de officiële wandelroutes die door het hele gebied lopen. En dan te bedenken dat Beieren ook nog rijk is aan typische Duitse dorpen, enorme kastelen en prachtige steden. Je vindt hier enorm veel campings in alle soorten en maten.

De Beierse Jura

De Beierse Jura is rijk aan rivierdalen, jeneverbes-heiden, grotten en gebergten. Zeventien wandeltochten, grotendeels over onverharde paden, lopen in lussen door het gebied. Hier loop je dwars door de weelderige natuur, maar ook langs culinaire en culturele hoogtepunten. Bezoek bijvoorbeeld benedictijnenklooster Weltenburg en bedevaartskerk Habsberg, of proef het lokale bier bij een van de brouwerijen.

München

Deze levendige stad prikkelt de zintuigen van de bezoekers. De Marienplatz mag zich een van de mooiste pleinen van Duitsland noemen, mede door het Altes en Neues Rathaus die hier te vinden zijn. Het centrum bezit chique winkelstraten zoals de Ludwigstraße, maar ook hippe wijken, zoals Schwabing. Relaxen doe je in een van de biertuinen, met uitzicht op het water. Er zijn veel musea. Bezoek bijvoorbeeld het Deuthsches Museum, het grootste technische museum ter wereld.

Ook nog te ontdekken in Beieren

 • Schloss Neuschwanstein

  Dit wordt ook wel het mooiste kasteel van Europa genoemd. Het is dan ook een grote trekpleister onder bezoekers van Beieren. Het kasteel werd gemaakt in de 19de eeuw door Lodewijk II en ligt sprookjesachtig op een hoge rots.

 • Allianz Arena

  Dit stadion is alom bekend onder voetballiefhebbers, maar ook voor de leek is het een bezoek waard.

 • Het Beierse Woud

  Dit middelgebergte is uitermate geschikt voor wandelaars. Je vindt er steile kliffen, rotspartijen en groene bossen. Hier bevindt zich ook het drielandenpunt van Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk.

 • AlpspiX

  Een uitkijkplatform dat zich 50 meter boven het bergstation van de Alpspitzbahn begeeft. Je loopt over een rooster en geniet van het adembenemende uitzicht over de bergen.

 • Schloss Nymphenburg

  Dit 17de-eeuwse barokke kasteel werd bewoond door verschillende vorsten die allemaal hun sporen nalieten. Het gebouw heeft verschillende vleugels en een uitgestrekte tuin en is open voor bezoekers.

Kampeerthema's in Beieren