Kamperen in Niedersachsen

Vakantie in Niedersachsen

Strand, bergen, buitenrecreatie en historische bezienswaardigheden

Niedersachsen grenst in het noordoosten aan Nederland en heeft de langste kustlijn van Duitsland. In deze deelstaat vind je zee, stranden, meren en bergen. De kampeerder kan zich hier uitstekend vermaken met buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en kanoën. Ook zijn er steden met mooie, historische bezienswaardigheden, zoals Hildesheim en Goslar. Er zijn veel campings in Niedersachsen, zowel aan de kust als in het binnenland.

De Harz

Dit berggebied ligt in het zuiden van Niedersachsen. In de winter wordt er geskied. In de zomer heeft dit gebied ook veel te bieden voor buitensporters. Mountainbiken, deltavliegen, wandelen en fietsen zijn slechts enkele voorbeelden. Het landschap van de Harz is dan ook veelzijdig. Er zijn bergen, steile rotsen, glooiende heuvels en uitgestrekte bossen. Je vindt er overigens ook kleine stadjes met historische bezienswaardigheden.

Steden

Plaatsen als Hildesheim en Goslar zijn rijk aan historisch erfgoed. Beide staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dat betekent slenteren door oude straatjes met authentieke woningen. Goslar was een keizerstad en bezit maar liefst 47 kerken en kappellen. Het Mariadom in Hildesheim is een van de oudste kerken van Duitsland. Daarom alleen al is het bouwwerk een bezoek waard, maar er is nog meer. Het complex heeft drie vleugels en twee verdiepingen en het binnenhof bezit een duizendjarige rozenstruik.

Ook nog te zien in Niedersachsen

 • Heide Park Resort

  Dit pretpark vermaakt jong en oud met vele shows en attracties. Heide Park Resort bezit ook nog de hoogste houten achtbaan ter wereld.

 • Hannover

  Deze levendige stad heeft een grote voetgangerszone. Je kunt je hier prima vermaken. De stad heeft twee raadhuizen, middeleeuwse steegjes en winkelpassages.

 • Kasteel van Marienburg

  Dit sprookjesachtige gebouw ligt tussen Hannover en Hildesheim. Rondleidingen nemen je mee door de vertrekken.

 • Deutsche Fehnroute

  Een autoroute door de drooggelegde veenlandschappen. Kan ook per fiets of boot afgelegd worden. Deze route voert je langs ophaalbruggen, sluizen, kerken en windmolens.

 • Kunsthaus Stade

  Dit museum kun je vinden in een oud pakhuis in de stad Stade en is een bezoek waard door de wisselende tentoonstellingen. Allemaal zijn ze van topklasse. Eerdere exposities bevatten werk van onder andere Picasso, Braque en Macke.

Kampeerthema's in Niedersachsen