Kamperen in Rheinland-Pfalz

Vakantie in Rheinland-Pfalz 

Wijngaarden, wouden en weiden

Rheinland-Pfalz was in het een ver verleden het centrum van het Heilige Roomse Rijk. Die periode liet zijn sporen na in de vorm van vele burchten en kastelen. Het landschap is veelzijdig; hier vind je wijngaarden, heuvels, wouden en weiden. De deelstaat staat bekend om zijn wijn. Hier ga je op bezoek bij een van de vele wijnboeren, waar je natuurlijk een glaasje probeert. De liefhebber van buitenrecreatie komt hier aan zijn trekken. Wandelend of fietsend ontdek je bijvoorbeeld de Eifel, ook wel liefkozend ‘Het Land van de Duizend Heuvels’ genoemd. De kampeerder kan in dit gebied kiezen uit wel 100 campings.

De Eifel

Dit gebied heeft een verscheidenheid aan landschappen. Vulkaanlandschappen met meren en mineraalbronnen, veengebieden en rivierdalen; hier vind je het allemaal. Er lopen bewegwijzerde wandelroutes, zoals het Droompad, dat de wandelaar dwars door de natuur brengt. Ook kun je hier mooie fietstochten maken. Een netwerk van paden en informatieborden wijst de weg. Paardrijden en mountainbiken kan hier ook. Misschien kom je onderweg wel wilde katten, zwarte ooievaars en orchideeën tegen. 

Een stad om te ontdekken

Koblenz ligt midden in het groene landschap en is omgeven door water. Deze plaats is oud; 2000 jaar geleden liepen hier de Romeinen rond. Tegenwoordig trekt het historische centrum liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Kerken, kastelen en goed bewaarde huizen zorgen voor sfeer. Er zijn smalle steegjes, gezellige pleinen en een autovrij-zone. Bekijk bijvoorbeeld de overblijfselen van de vestingmuur en de burchttorens. Er is zoveel te zien in Koblenz dat je met gemak twee dagen op ontdekkingstocht kunt gaan.

Bezienswaardigheden in Rheinland-Pfalz

 • Burg Reichenstein

  Deze 13de-eeuwse burcht is gebouwd in neogotische stijl, niet ver van de plaats Trechtingshausen. De bezoeker ziet er een collectie wapens, porselein en antieke meubels.

 • Technik Museum Speyer

  Beklim de jumbojet en bekijk de onderzeeër, reddingsboten, spaceshuttles, locomotieven, oldtimers en brandweerauto’s.

 • Burg Eltz

  In een weelderige natuur ligt een indrukwekkend gebouw: de middeleeuwse burcht Eltz. Bezoekers zijn welkom om onder andere de schatkamer met kunstvoorwerken te bewonderen.

 • Kaiser- und Mariendom

  Deze kathedraal uit de 11de eeuw staat in de stad Speyer en is een van de grootste romaanse kerken ter wereld.

 • Holiday Park

  Dit attractiepark biedt vermaak voor jong en oud met achtbanen, waterattracties en themaritten van Maya de Bij.

Kampeerthema's in Rheinland-Pfalz