Kamperen in Aquitaine

Vakantie in Aquitanië

Lange zandstranden, pijnboombossen en historische streken

In het zuidwesten van Frankrijk ligt het veelzijdige Aquitanië. De provincie is rijk aan historische stadjes, kastelen, binnenmeren, bergen en badplaatsen met zandstranden. De groenelooiende heuvels en wijngebieden nodigen uit voor een wandeling of fietstocht en natuurlijk een bezoek aan een wijnproeverij. Hoofdstad Bordeaux trekt kunst- en cultuurliefhebbers met haar imposante pleinen en musea. De temperatuur is aangenaam en op culinair gebied kom je in Aquitanië niets te kort. Denk aan de bekende Bordeaux wijnen of de biologische eend uit Landes. Kortom, Aquitanië is niet voor niets een geliefde provincie voor Nederlanders om te verblijven. Je kampeert hier op een familiecamping met zwembad en entertainment, op een glamping of een rustige, kleine camping in het groen tussen de dennenbossen.

Flora en Fauna

De natuurliefhebber voelt zich als een vis in het water in Aquitanië. Er zijn tal van rivieren die erg geliefd zijn bij vakantiegangers. Met een kano, kajak of boot verken je de groene omgeving. Je kunt hier naar hartenlust wandelen en fietsen, bijvoorbeeld door de wijngaarden of de vallei van Lot. De flora en fauna is gevarieerd en de zeewind geeft verkoeling. In Aquitanië kun je ook de hoogste zandduin (Duin van Pilat) van Europa beklimmen. Bezoek de grotten en ontdekt de oude wandschilderingen.

Historische steden

Aquitanië wordt geprezen om haar vele historische dorpen en oude architectuur. Terwijl je door de smalle straatjes struint, maak je een reis terug in de tijd. Veel oude kathedralen, basilieken en burchten zijn bewaard gebleven of gerestaureerd. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Poudenas. Dit is een pittoresk en charmant dorp met een park, dat wordt overschaduwd door een Italiaans paleis uit de 17de eeuw.

Te ontdekken in Aquitaine

 • Monflanquin

  Dit stadje ligt hoog op een heuvel en biedt uitzicht op de vallei van Léde. Het heeft middeleeuwse steegjes en een gotische kerk. De zuilengalerij omlijst het plein.

 • Bordeaux

  Ontdek de vele (historische) schatten die de stad rijk is. Een greep uit het aanbod: de Saint-André Kathedraal, de klokkentoren van Pey-Berland en Park Jardin des Lumières.

 • De grotten van Isturitz en Oxocelhaya

  Een ondergrondse wereld met verschillende rotstekeningen. De formaties zijn duizenden jaren oud.

 • Kasteel van Gavaudun

  Een bijzonder kasteel met een rijke historie. Gelegen op een rotsplateau. Het kasteel heeft een 70 meter hoge toren en een natuurlijke grot. Het uitzicht is fantastisch.

 • Het Nationaal Prehistorisch Museum

  Dit museum in Eyzies de Tayac laat je kennis maken met 15.000 jaar oude bizons en een bijzondere collectie uit de prehistorie.