Kamperen in Auvergne

Vakantie in Auvergne

Bergen, vulkanen, kastelen en historische plaatsen

De regio Auvergne ligt in het hart van het Centraal Massief. Het gebied herbergt boerenlandschappen, vulkanen, kratermeren, dennenbossen en rivierkloven. In dit departement vind je de bekende vulkaan Puy-de-Dôme, maar ook driehonderdjarige eiken van wel 30 meter hoog en prachtige bergengten met kronkelende rivieren. Er zijn historische plaatsen met authentieke centra en vele kastelen. In de winter wordt er geskied in bijvoorbeeld berggebied Monts d'Ardèche. Veruit de meeste campings vind je rondom de hoofdstad Clermont-Ferrand en de Puy-de-Dôme.

Wouden en vulkanen

Het vulkanisch gebied Les Puys is een van de grootste natuurlijke trekpleisters van deze regio. Kraters, meren en vulkanen maken deel uit van de ruige omgeving. De Puy-de-Dôme is 1500 meter hoog en de bekendste vulkaan van het gebied. Elk jaar wandelen veel  bezoekers naar de top. De tocht wordt beloond met een wonderschoon uitzicht. Een ander aantrekkelijke gebied in Auvergne is bijvoorbeeld Forêt de Troncais, een woud met oude eiken die soms wel 30 meter hoog zijn.

Cultuur en geschiedenis

In steden als Le Puy-en-Velay en Clermont-Ferrand gaat het hart van de cultuurliefhebber sneller kloppen. Beide bezitten een oud centrum met pittoreske straten. Je loopt er langs oude paden en mooie pleinen. Kerken zoals de Cathédrale Notre-Dame-de-l’Annonciation in hoofdstad Clermont-Ferrand, of de Chapelle Saint-Michel D’Aiguilhe in pelgrimsstad Le Puy-en-Velay zijn prachtig. Ook de stad Vichy is een bezoek waard. De bronnen, thermen en parken trekken hier veel bekijks.

Ook te ontdekken in Auvergne

 • Gorges de la Truyère

  Door deze bergengten kronkelt een rivier. In dit groene gebied staat ook het kasteel van Valon. Plaatsen zoals Lacroix-Barrez zijn prachtig. Verken het gebied bijvoorbeeld te voet of met de auto.

 • Château de La Palice

  Dit kasteel trekt bezoekers met zijn mooie verdedigingsgevels, binnenplein, torens en gotische kapel. De gouden salon met versierd plafond is prachtig.

 • Lac de Chambon

  Een meer dat op ruim 900 meter hoogte ligt. Je kunt hier watersporten, paardrijden en ontspannen aan één van de stranden.

 • Le Pal Parc

  Een attractiepark met een dierentuin. Er zijn 25 attracties voor jong en oud. De dierentuin is het thuis van ruim 500 dieren zoals beren, leeuwen en olifanten.

 • Riom

  Deze stad was vroeger de hoofdstad van Auvergne en heeft een mooi, oud centrum. Breng een bezoek aan het stadhuis uit de 16de eeuw en bezoek de Saint-Chapelle kerk.

Kampeerthema's in Auvergne