Kamperen in Auvergne-Rhône-Alpes

Vakantie in Auvergne-Rhône-Alpes

Majestueuze Alpentoppen, vulkanen en culinair Lyon

Een schitterende natuur ligt aan je voeten wanneer je gaat kamperen in Auvergne-Rhône-Alpes. Deze regio in het zuidoosten van Frankrijk heeft majestueuze Alpentoppen, slapende vulkanen en spiegelende meren. Ideaal voor een actieve vakantie vol wandelingen, fietstochten, klimmen en watersporten. Wil je juist als rustzoeker kamperen om Auvergne-Rhône-Alpes te ontdekken? Dan vormen de prachtige landschappen een ontspannen decor voor een zorgeloos verblijf. Op vakantie in Auvergne-Rhône-Alpes ontdek je ook de gastronomische kant van de regio. Zo is Lyon de culinaire hoofdstad van Frankrijk. Kortom: een vakantie op een ANWB-camping in Auvergne-Rhône-Alpes biedt voor ieder wat wils.

Slapende reuzen in Auvergne

Als natuurliefhebber ontdek je tijdens het kamperen dat Auvergne-Rhône-Alpes rijk is aan uitgedoofde vulkanen. Die bevinden zich in de voormalige regio Auvergne, aan de zuidkant van het Centraal Massief. Vulkaanuitbarstingen en duizenden jaren van erosie hebben een spectaculair landschap gecreëerd met de slapende reuzen van de Chaîne des Puys, waaronder de Puy de Dome van 1464 meter hoog. Deze bijzondere natuur wordt beschermd in Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne. In het natuurpark vind je ook diepe kratermeren, zoals Lac Chambon. De hoogste top in het gebied is de 1881 meter hoge Puy de Sancy. Dat het vulkanisme zijn sporen heeft nagelaten in Auvergne zie je ook terug in de architectuur. Zo is in Clermont-Ferrand donker lavagesteente gebruikt voor de gebouwen. Rond het dorp Salers grazen de koeien op vulkanische almen, waardoor de kaas salers een unieke smaak heeft. In het mondaine kuuroord Vichy tap je op vakantie in Auvergne-Rhône-Alpes heilzaam water uit de bronnen in het vulkanische gebied.

Bergen, kloven en meren in Rhône-Alpes

De voormalige regio Rhône-Alpes kenmerkt zich door een natuur die avonturiers zal aantrekken, maar ook kampeerders die het liever wat rustiger aan doen. Op vakantie in Auvergne-Rhône-Alpes bedwing je de hoogste berg van de Alpen, de bijna 4808 meter hoge Mont Blanc. Er zijn ook volop mogelijkheden om te zwemmen en te watersporten als je gaat kamperen in Auvergne-Rhône-Alpes, bijvoorbeeld bij het Franse deel van het meer van Genève (Lac Léman, zeggen de Fransen), het gletsjermeer van Le Bourget en het meer van Annecy. Ook in de populaire Ardèche zijn er volop mogelijkheden voor stoere buitenactiviteiten te midden van een ongerept landschap vol kloven en grotten. Rustzoekers genieten van de romantische wijnlandschappen in de Rhônevallei.

Keuzestress?

Op zoek naar de perfecte camping in Frankrijk? We helpen je graag op weg met de Kamperen Keuzehulp! Zo weet je zeker dat je een camping vindt die aan al jouw wensen voldoet, zónder keuzestress.

Naar de keuzehulp

Te zien in Auvergne-Rhône-Alpes

 • Lyon

  Fraaie stad met een schitterende kathedraal inclusief 14e-eeuws astronomisch uurwerk, Romeinse bouwwerken en voortreffelijke restaurants.

 • Gorges de l'Ardèche

  Kloof die door de eeuwen heen is uitgesleten door de rivier de Ardèche met de natuurlijke brug Pont d'Arc.

 • Le Palais Idéal du Facteur Cheval

  Sprookjesachtig paleis in een naïeve architectuurstijl, die door de Franse postbode Ferdinand Cheval in zo'n dertig jaar werd gebouwd.

 • Clermont-Ferrand

  Mooie stad aan de rand van het vulkaangebied in Auvergne met een prachtig middeleeuws centrum, waar vooral de 11e-eeuwse basiliek opvalt.

 • Vulcania

  Interessant wetenschapspark in het Parc des Volcans.

Kampeerthema's in Auvergne-Rhône-Alpen