Kamperen in Allier

Vakantie in Allier

Kastelen, thermische bronnen en een prachtig landschap

Allier is een gebied waar de kampeerder volledig tot rust komt. Het departement is dunbevolkt en het landschap is prachtig. Uitgestrekte bossen, valleien en vlakten; Allier heeft het allemaal. Je kunt hier wandelen, paardrijden of mountainbiken door het gebergte van de Bourbonnais. Op de rivieren in Allier kun je kanoën en kajakken. Kastelen en pittoreske dorpen maken het plaatje compleet. De kampeerder heeft keus uit campings aan de rivier, op groene heuvels en in dichte bossen.

Forêt de Tronçais

Allier is een gebied dat rijk is aan wouden, zoals Forêt de Tronçais. Het bos staat bekend om zijn hoge eiken, sommige zijn wel 300 jaar oud. Een aantal bomen is een bezienswaardigheid op zich. De Chêne Carré is daar een voorbeeld van. Deze vierkante boom is 30 meter hoog en wordt vanwege zijn vorm ook wel ‘de Eiffeltoren’ genoemd. Andere bekende eiken zijn de 40 meter hoge La Résistance en tweelingboom Les Jumeaux. In dit bos loop je over lange lanen die oorspronkelijk zijn aangelegd om jagen gemakkelijker te maken. Misschien spot je onderweg wel wilde herten, everzwijnen of bosuilen. Zwemmen (in de zomermaanden), waterfietsen en vissen kan hier ook, op de plas van Saint-Bonnet-Tronçais bijvoorbeeld.

Vichy

In een ver verleden was Vichy een van de favoriete steden van Napoleon III. De bronnen en thermen zijn beroemde trekpleisters. Er zijn veel parken, zoals Parc des Sources. In Hall des Sources vind je 5 van de grote bronnen van Vichy. De stad ligt aan het water, dus het is hier goed vertoeven voor liefhebbers van wateractiviteiten, zoals waterfietsen, kanoën en surfen. Wandelen langs de oevers is ook heel aangenaam.

Bezienswaardigheden in Allier

 • Charroux

  Een middeleeuws dorp met steegjes en oude huizen. De kerk is gemaakt in de 12de Verder heeft deze plaats veel winkels waar op ambachtelijke wijze zeep en kaarsen gemaakt worden.

 • Le Pal Parc

  Een attractiepark met een dierentuin. Er zijn 25 attracties voor jong en oud. De dierentuin is het thuis van ruim 500 dieren zoals beren, leeuwen en olifanten.

 • Château de La Palice

  Dit kasteel trekt bezoekers met zijn mooie verdedigingsgevels, binnenplein, torens en gotische kapel. De gouden salon met versierd plafond is prachtig.

 • Moulins

  De hoofdstad van Allier bezit een historisch centrum met oud erfgoed. De Notre-Dame kathedraal heeft glas-in-lood-ramen en een drieluik met een verhaal over de kroning van de Maagd.

 • Château de Thoury

  Dit is een prachtig kasteel met een bijzonder entree, dat al bijna een kasteel op zich is. Geopend voor publiek van april tot november. Bekijk het binnenplein en de prachtige vertrekken.

Kampeerthema's in Allier