Kamperen in Haute-Loire

Vakantie in Haute-Loire

In het zuidoosten van de Auvergne vindt de kampeerder vakantiegeluk in Haute-Loire. Het is een departement met hoge bergen (de hoogste toppen van de Ardèche) en kronkelende rivieren. In de winter wordt er geskied in wintersportoord Les Estables-Mézenc. In de zomer is dit een paradijs voor wandelaars en mountainbikers. Dit is ook een departement dat rijk is aan kleine stadjes met middeleeuwse centra. Ook hoofdstad Le Puy-en-Velay is rijk aan historische bezienswaardigheden. Verder vind je in Haute-Loire veel kastelen en kloosters. 

Monts d’Ardèche

In dit natuurpark ligt Mont Mézenc. Deze berg was oorspronkelijk een vulkaan en heeft 2 toppen die met hun 1744 en 1753 meter tot de hoogste van de Ardèche behoren. Op de berg groeien bijzonder planten zoals anemoon, valkruid en bergviool. In de lente staan die er het mooist bij, dus dat is het juiste moment om de berg te beklimmen. De tocht wordt beloond met een panoramisch uitzicht over de valleien en de Alpen. In de winter is dit een paradijs voor skiërs, alpinisten en langlaufers.

Een hoofdstad om te ontdekken

Le Puy-en-Velay ligt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Deze hoofdstad van Haute-Loire is rijk aan historisch erfgoed. Het middeleeuwse centrum is sfeervol, mede door de oude panden en pleinen. De Cathédrale Notre-Dame-de-l’Annonciation is prachtig. In de kerk staat een bijzondere zwarte Madonna. Chapelle Saint-Michel D’Aiguilhe ligt boven op een rots en is de klim omhoog (269 treden) zeker waard.  

Bezienswaardigheden in Haute-Loire

 • De kastelen van Haute-Loire

  Verspreid over het departement vind je verschillende kastelen, zoals Paulhac, Polignac en Rochelamberts.

 • Moudeyres

  Een dorp met veel huizen die rieten daken hebben. Dwaal door de pittoreske straatjes en bezoek de boerderij van Perrel, een authentieke boerderij uit de 16de eeuw die van 4 broers is geweest. Vandaag de dag is het een museum waar je kunt zien hoe de broers geleefd hebben.

 • Lac du Bouchet

  Dit meer ligt in een oude vulkaankrater. Je kunt er vissen en wandelen door de prachtige omgeving.

 • Blesle

  Een pittoresk dorp met een levendige geschiedenis. In een ver verleden stonden er 2 kerken en een klooster. De toren van de abdijkerk werd door opstandelingen vernietigd. De steegjes zijn smal en bezitten stenen oude huizen.

 • La Margeride

  Een gebied met glooiende landschappen, weiden, heide en bossen. Er stromen verschillende rivieren doorheen. Wandelen, paardrijden en mountainbiken kan hier eindeloos.

Kampeerthema's in Haute-Loire