Kamperen in Puy-de-Dôme

Vakantie in Puy-de-Dôme

Vulkanen, meren en kastelen

Het landschap van Puy-de-Dôme is wonderschoon. Dit departement bezit twee regionale natuurparken en is vernoemd naar de bekendste trekpleister van het gebied; vulkaan Puy-de-Dôme, dat deel uitmaakt van Chaîne des Puys. In dit groene, vulkanische gebied vind je kraters, meren en dorpen. Je kunt hier wandelen, fietsen en watersporten. Daarnaast zijn er veel kastelen en steden die zeker een bezoek waard zijn. Puy-de-Dôme is niet voor niets een populaire bestemming onder Nederlandse vakantiegangers. Hier kan de kampeerder kiezen uit tientallen campings, bijvoorbeeld in het dal van Sioule. 

Chaîne des Puys

De Puy-de-Dôme vulkaan maakt deel uit van het vulkanische gebied Chaîne des Puys, is ruim 1500 meter hoog en slaapt al duizenden jaren. Wandel je omhoog via de Romeinse weg dan kom je langs verschillende oriëntatietafels en de ruïnes van een Gallo-Romeinse tempel. Maar de wandeling naar de top wordt vooral beloond met een wonderschoon uitzicht. Overigens liggen er tal van wandelpaden door de Chaîne des Puys. In dit gebied kun je ook parapenten.

Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand is de hoofdstad van Puy-de-Dôme. Een wandeling door het centrum brengt je onder andere langs oude woningen en de Fontaine d'Amboise, een fontein die is gebouwd in renaissancestijl. De gotische kathedraal, de Notre-Dame de-l'Assomption kathedraal, heeft prachtige glas-in-lood-ramen en is zeker een bezoek waard. De basiliek Notre-Dame-du-Port staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en wordt veel bezocht door bedevaarders.

Ook nog te ontdekken in Puy-de-Dôme

 • Notre-Dame d'Orcival

  Deze romaanse basiliek uit de 12de eeuw staat bekend als een van de mooiste van Frankrijk. De gebeeldhouwde kapitelen en glas-in-lood-ramen zijn dan ook prachtig.

 • Lac de Chambon

  Een meer dat op ruim 900 meter hoogte ligt. Je kunt hier watersporten, paardrijden en ontspannen aan één van de stranden.

 • Château de Murol

  De resten van dit 13de-eeuwse kasteel torenen boven het gelijknamige dorp uit. Delen van het kasteel, zoals de kapel, ridderzaal, keuken en drie vertrekken zijn opengesteld voor publiek.

 • Château d'Aulteribe

  De vertrekken van dit romaanse kasteel zijn ingericht met weelderige meubels en tapijten. Bekijk ook de oude schilderijen en het Chinese porselein.

 • Riom

  Deze stad was vroeger de hoofdstad van Auvergne en heeft een mooi, oud centrum. Breng een bezoek aan het stadhuis uit de 16de eeuw en bezoek de Saint-Chapelle kerk.

Kampeerthema's in Puy-de-Dôme