Kamperen in Bourgogne (Bourgondië)

Vakantie in Bourgondië

Ongerepte natuur, historische steden en beroemde wijndorpen

Wie op zoek is naar dat echte vakantiegevoel in Frankrijk hoeft niet verder te zoeken.  In Bourgondië vind je groene, dichte bossen, eeuwenoude steden en heuvels met wijngaarden. Van het prachtige natuurgebied van de Morvan, waar je fiets- en wandeltochten kunt maken, tot historische steden zoals Nevers, waar je een kathedraal en een paleis kunt bezoeken. In de Bourgondië  ontdek je zowel prachtige natuurgebieden als schilderachtige dorpjes met middeleeuwse kerken. Natuurlijk geniet je ook van de beroemde lokale wijnen.

Indrukwekkende natuur

Kampeerders zitten dus goed in Bourgondië. Een van de hoogtepunten is het Parc naturel régional du Morvan. Dit prachtige natuurpark ligt in het hart van Bourgondië. Bezoekers kunnen wandelen en fietsen in dit gebied vol bossen, weilanden, meren en vijvers en een stop maken op een heuvelrug die gegarandeerd een mooi uitzicht biedt. Andere indrukwekkende natuurhoogtepunten in Bourgondië zijn bijvoorbeeld enorme kalksteenrots Roche de Solutré en de nog vrij onontdekte Châtillonnais streek.

Steden en wijngaarden

Bourgondië kent tal van historische steden en dorpen waar het lijkt alsof je terug in de tijd gaat. In Auxerre staan middeleeuwse huizen en een gotische kathedraal. Châteauneuf-en-Auxois is omringd door een stadsmuur en heeft leuke straatjes met oude herenhuizen. In universiteitsstad Dijon kun je het Paleis van de hertogen van Bourgondië bezoeken. Daarnaast kun je natuurlijk niet kamperen in Bourgondië zonder een van de beroemde wijndorpen, zoals Chablis, te bezoeken.

Leuke uitstapjes in Bourgondië

 • Parc naturel régional du Morvan

  De Morvan is een prachtig natuurgebied met weilanden, vijvers, bossen en meren, waar je lange wandelingen en fietstochten kunt maken.

 • Chablis

  Dit is een van de bekendste wijndorpen ter wereld. Neem een kijkje in de wijnhuizen en probeer de beroemde witte wijn.

 • De Châtillonnais streek

  In dit gebied komen nog niet zo veel toeristen. Bezoek middeleeuwse dorpen en wandel door bossen en langs rivieren. Voor visliefhebbers is dit ook een uitstekende plek om rustig een hengel uit te werpen.

 • Bresse Bourguignonne

  In dit gebied kun je het echte Franse boerenleven meemaken. Je wandelt hier door weilanden en langs boerderijen, waar de beroemde Bressekippen rondscharrelen.

 • Roche de Solutré

  Deze enorme kalkstenen rots ligt vlakbij het dorpje Solutré-Pouilly. Aan de voet van de rots zijn botten van onder andere mammoeten en oerossen gevonden. Er is een museum vlakbij waar je alles kunt leren over de rots en de opgravingen.

Kampeerthema's in Bourgondië