Kamperen in Côte-d'Or

Vakantie in Côte d'Or

Ongerepte natuur, eeuwenoude kasteelmuren en groene valleien 

Alhoewel de naam Côte-d’Or doet vermoeden dat dit departement van Frankrijk aan de kust ligt, is dit niet het geval. Côte-d’Or ligt in het oosten van Frankrijk. Je tent staan hier dus niet aan de blauwe zee, maar in een groene omgeving. En wat voor omgeving. Hier in Côte-d’Or vind je het echte vakantiegevoel. De temperatuur is aangenaam en de omgeving is prachtig en divers. Er zijn enorme wouden om in te wandelen. Rivieren slingeren door groene valleien en heuvels. Je maakt een stop voor een picknick aan de rivier en besluit vervolgens een eeuwenoud, indrukwekkend kasteel te bezoeken. Als afsluiter van je dag bezoek je een van de vele wijngaarden. De wijn uit deze regio blijkt niet voor niets wereldberoemd te zijn. 

Middeleeuwse steden

In Côte-d’Or zijn tal van middeleeuwse steden en dorpen te vinden waar je uren kunt dwalen door straatjes, over kasteelmuren en in kerken. In de hoofdstad Dijon staat een prachtige kathedraal die je niet mag missen, en ook het Paleis van de hertogen van Bourgondië is indrukwekkend. Kleinere steden en dorpjes zoals Châteauneuf-en-Auxois en Flavigny-sur-Ozerain hebben nog stadsmuren die zorgen voor een echte middeleeuwse sfeer.

Ongerepte natuur

Elke kampeerder zal in Côte-d’Or genieten van de prachtige, ongerepte natuur. Parc naturel régional du Morvan (ook wel de Morvan genoemd) is een beeldschoon natuurgebied met rivieren, bossen, vijvers en meren. Perfect voor lange wandelingen en fietstochten. Een andere aanrader is de vrij onontdekte Châtillonnais streek, waar je als natuurliefhebber ook niet uitgekeken raakt.

De leukste uitstapjes in Côte d'Or

 1. Dijon

  Deze universiteitsstad is de hoofdstad van Côte d'Or. Hier kun je dwalen door straatjes en middeleeuwse bouwwerken bezichtigen zoals de Kathedraal van Dijon en het Paleis van de hertogen van Bourgondië.

 2. De Châtillonnais streek

  In dit gebied komen nog niet zo veel toeristen. Bezoek middeleeuwse dorpen en wandel door bossen en langs rivieren. Voor visliefhebbers is dit ook een uitstekende plek om rustig een hengel uit te werpen.

 3. Parc naturel régional du Morvan

  De Morvan is een prachtig natuurgebied met weilanden, vijvers, bossen en meren, waar je lange wandelingen en fietstochten kunt maken.

 4. Châteauneuf-en-Auxois

  In dit schilderachtige dorpje staan prachtige, eeuwenoude herenhuizen. Het kasteel en de stadsmuur zorgen voor een middeleeuwse sfeer.

 5. Flavigny-sur-Ozerain

  Om dit middeleeuwse vestigingsstadje staan nog steeds 12de-eeuwse stadsmuren.

Kampeerthema's in Côte d'Or