8680 campings in 27 landen

 • Grootste aanbod te boeken campings
 • 250.000+ campingreviews
 • Vertrouwd via ANWB

Vakantie in Saône-et-Loire 

Bossen, weides en het Franse boerenleven

In het zuiden van Bourgondië ligt het prachtige Saône-et-Loire. Dit veelzijdige departement heeft kampeerders van alles te bieden. Hier maak je wandel- en fietstochten door weilanden, verken je diepe, groene bossen en ga je in het gras liggen aan de oevers van rivieren en meren. Er zijn tal van leuke dorpjes met bouwwerken uit de middeleeuwen en je camping is nooit ver van een wijngaard verwijderd. Kampeerders die houden van actief zijn in de natuur zullen genieten van een vakantie in Saône-et-Loire. Met als hoogtepunt het indrukwekkende Parc naturel régional du Morvan, een enorm natuurgebied waar je de mooiste wandelingen en fietstochten kunt maken. 

Ontdek het Franse boerenleven

Wie het echte Franse boerenleven mee wil maken doet er goed aan een bezoek te brengen aan Bresse Bourguignonne. Dit heuvelachtige gebied met rivieren is vooral bekend van de Bressekip, het luxeproduct uit deze regio. Deze witte kippen met rode kammen en blauwe poten zal je zeker rond zien scharrelen bij een wandeling door dit gebied. Daarnaast kom je koeien, schapen, kastelen en natuurlijk boerderijen tegen.

Ongerepte natuur

Echte natuurliefhebbers mogen tijdens een kampeervakantie in Saône-et-Loire een bezoek aan Parc naturel régional du Morvan niet overslaan. Dit natuurpark is enorm groot en beslaat meerdere departementen, waaronder Saône-et-Loire. In de Morvan is het prachtig wandelen en fietsen door bossen en weides en langs kabbelende riviertjes. Maak een stop bij een van de dorpjes of kastelen, en geniet van de buitenlucht.

Bekijk alle 37 campings in Saône-et-Loire

De leukste uitstapjes in Saône-et-Loire

 • Parc naturel régional du Morvan

  De Morvan is een prachtig natuurgebied met weilanden, vijvers, bossen en meren, waar je lange wandelingen en fietstochten kunt maken.
 • Bresse Bourguignonne

  In dit gebied kun je het echte Franse boerenleven meemaken. Wandel door weilanden en langs boerderijen, waar de beroemde Bressekippen rondscharrelen.
 • Autun

  Dit stadje ligt aan de grens van de Morvan en is vooral een bezoek waard vanwege het mooie middeleeuwse centrum. Ook leuk om te bezoeken: het theater uit de Romeinse tijd en de Saint-Lazare kathedraal uit de 12de
 • Roche de Solutré

  Deze enorme kalkstenen rots ligt vlakbij het dorpje Solutré-Pouilly. Aan de voet van de rots zijn van onder andere botten van mammoeten en oerossen gevonden. Er is een museum vlakbij, waar je alles kunt leren over de rots en de opgravingen.
iDeal Mastercard Visa