Kamperen in Bretagne

Vakantie in Bretagne

De Roze Granietkust, prehistorisch menhirs en groene heuvels

Bretagne is een regio die vele cadeautjes van moeder natuur herbergt. De Smaragdkust is ruig met hoge rotsen en steile kliffen. Wandelen wordt hier beloond met uitzichten over zee. De Roze Granietkust is nog zo’n natuurwonder, met haar roze rotsen die verspreid liggen in het zeewater. Het binnenland is heuvelachtig en groen. Op de heide rondom Carnac liggen duizenden grote stenen (menhirs) en hunebedden (dolmens) bezoekers op te wachten voor een blik in de prehistorie. In dit gebied vind je het woud van Brocéliande, bekend van Merlijn de Tovenaar en Koning Arthur. Binnenmeren trekken watersporters om te komen kajakken of kanoën. De kampeerder wordt hier op zijn wenken bediend. Campings zijn er talrijk en in alle soorten en maten. Rustig in het groen, op het landgoed van een kasteel, of een familiecamping met zwembaden en glijbanen dicht bij de kust.

Culinaire toppers uit de streek

Pannenkoeken en galetten zijn specialiteiten in deze regio. Ze worden belegd met zoet, zoals honing of ijs. De klassieker is absoluut de galette met ei-ham-kaas. Bretagne staat niet voor niets bekend om zijn hoge kwaliteit oesters. In de Golf van Morbihan worden de platte oesters en de creuse, met een ziltige smaak, gekweekt. Oesters uit Côte d'Armor hebben een hazelnootsmaak. Een glas cider uit de streek maakt het culinaire avontuur compleet.

Historische steden

Karakteristieke steden en dorpen met middeleeuwse centra zijn nooit ver weg in Bretagne. Door het dorp Pont-Ave kun je naar hartenlust dwalen. Zo ook in kunst- en geschiedenisplaats Quimper. De straatjes zijn smal, de huizen hebben de tand des tijds overleefd en zijn goed bewaard gebleven. In een aantal plaatsen zijn de verdedigingswallen nog goed te zien, zoals in Dinan. Rennes, de hoofdstad van Bretagne, heeft tal van bezienswaardigheden, waaronder musea, pleinen en een kathedraal.

Keuzestress?

Op zoek naar de perfecte camping in Frankrijk? We helpen je graag op weg met de Kamperen Keuzehulp! Zo weet je zeker dat je een camping vindt die aan al jouw wensen voldoet, zónder keuzestress.

Naar de keuzehulp

Bezienswaardigheden in Bretagne

 • De Smaragdkust

  Steile rotsen en een woeste kust maken dit gebied een plaatje. Er liggen wandelpaden en er zijn uitzichtpunten.

 • De megalieten van Carnac

  Duizenden prehistorische menhirs, dolmens en grafheuvels. Een aantal menhirs heeft inscripties. Ze liggen en staan verspreid over de heidenvelden.

 • Concarneau

  Een historische stad met vissershaven. Gebouwd op een rotseiland en later gerestaureerd door Vauban. Met torens en smalle steegjes.

 • Kasteel van La Hunaudaye

  Gebouwd in 1220 midden in de bossen. Het kasteel heeft een paar grote torens en is omringd door water.

 • Vannes

  Kunst- en geschiedenisstad. Heeft tal van rijkdommen om te ontdekken, zoals stadswallen uit de 13de eeuw, residenties, en de Saint-Pierrekathedraal.

Kampeerthema's in Bretagne