Kamperen in Finistère

Vakantie in Finistère

Natuurparken, kliffen, zee en vissersdorpen

Finistère is een paradijs voor kampeerders. Hier gaan een duik in de zee, zonnen op de lange stranden en een wandeling over de kliffen moeiteloos samen. Het gebied is veelzijdig. Natuurparken en bergen trekken vakantiegangers naar het binnenland. Aan religieus erfgoed geen gebrek, je vindt het in historische stadjes als Quimper en Marlais. In traditionele vissersdorpen eet je verse Bretonse oesters en kreeft. De pannenkoeken en galetten zijn een specialiteit.

Langs de Kust

De landtong van Le Raz staat bekend om zijn kliffen en is een echte trekpleister. Het uitzicht over de omgeving is dan ook fotogeniek. Het Schiereiland van Crozon is ook populair vanwege zijn landtongen. Door de bewegwijzerde paden is Crozon uitermate geschikt voor wandelingen over de hoge kliffen. Le Guilvinex is een van de belangrijkste vishavens van Frankrijk. Rond 4 uur in de middag is het aan de kades erg druk. De vissers komen dan terug met hun vangst en het uitladen gaat beginnen.

Steden, dorpen en geschiedenis

In Finistère kun je naar hartenlust dwalen door oude stadscentra. Bezoek in het binnenland Locrocan. De huizen zijn gemaakt van graniet. Het centrale plein heeft een waterput en een kerk. Pont-Aven herbergt kleine bruggen en oude watermolens. De ateliers trekken kunstliefhebbers. Sla Quimper niet over. Het is de kunst- en geschiedenis plaats van Finistère. De oude, middeleeuwse stad heeft steegjes, pleintjes en bewaarde gebouwen.

Te bezoeken in Finistère

 • De parochiën van Finistère

  De plaatsen Pleyben, Guimiliau, of Saint-Thégonnec bezitten religieus erfgoed uit de 15de tot 17de Door de mooie architectuur zijn ze allemaal een bezoek waard.

 • Massief van Ménez-Hom

  Het hoogste punt van dit gebied ligt op 330 meter. Dat bekent een uitzicht over de baai en schiereiland Crozon.

 • De landtong van Saint-Mathieu

  De abdij uit de 6de eeuw is een ruïne, maar juist daarom is deze plek een bezoek waard.

 • Concarneau

  Een historische stad met vissershaven. Gebouwd op een rotseiland en later gerestaureerd door Vauban. Met torens en smalle steegjes.

 • Kerascoët en Kercanic

  De woningen in deze dorpen staan bekend om de rieten daken en stenen huizen.

Kampeerthema's in Finistère