9639 campings in 28 landen

 • Grootste aanbod te boeken campings
 • 250.000+ campingreviews
 • Vertrouwd via ANWB

Vakantie in Morbihan

Prehistorie, kusten, vissersdorpen en middeleeuwse plaatsen

Morbihan is een mooie vakantiebestemming. Het kustgebied heeft natuurlijke rijkdommen, kleine schiereilandjesrotsen en landtongen. De stranden verleiden de bezoekers naar de kust en het blauwe water vraagt om een duik in zee. Kanoën, waterfietsen en zeilen zijn populaire bezigheden in dit gebied. De baai van Quiberon is bezaaid bijzondere grote stenen (menhirs), hunebedden (dolmen) en stenen monumenten (megalieten). En dan te bedenken dat Morbihan ook nog historische kastelen en middeleeuwse plaatsen heeft. Een aangenaam klimaat het hele jaar rond zorgt voor de perfecte omstandigheden om op ontdekkingstocht te gaan. Aan kampeerplaatsen is geen gebrek. Je vindt ze in alle soorten en maten. Van familiecampings met zwembad aan de kust, tot een rustige en kleine camping in het binnenland.

Wandelend de omgeving verkennen

De Golf van Morbihan is een mooi gebied voor wandelingen. Ook met een boot kun je de kust verkennen en genieten van de natuur. Tijdens de wintermaanden is dit een plek om vogels te spotten. Rond de landtong van Bilgroix liggen tal van eilandjes. Je ziet er molens en traditionele vissershavens. In La Ria d’Etel kun je ook naar hartenlust wandelen en fietsen. De riviervallei is prachtig. De stranden zijn ruig, de moerassen drassig en de oesterbanken stralen in de zon.

Prehistorie

In Carnac ga je terug naar de prehistorie. De plaats is wereldberoemd om de duizenden menhirs, dolmens en grafheuvels. Een aantal menhirs heeft inscripties. Ze liggen verspreid over de heidenvelden. Bekijk ze van dichtbij en verwonder je over de vraag hoe die hier ooit gekomen zijn. Het Musée préhoristique herbergt historische vondsten uit het gebied. Je ziet er vazen, stenen, wapens en sieraden. Voor wie niet genoeg kan krijgen van deze bijzondere verschijningen, kan Locmariaquer bezoeken. Ook hier is een aantal beroemde megalieten te zien, zoals de Table des Marchands of de Grand Mehir.

Bekijk alle 79 campings in Morbihan

Te doen in Morbihan

 • Vannes

  Kunst- en geschiedenisstad. Heeft tal van rijkdommen om te ontdekken, zoals stadswallen uit de 13de eeuw en de Saint-Pierrekathedraal.
 • Kasteel van Suscinio

  Dit kasteel is gebouwd in de 13de eeuw, is omgeven door grachten en staat midden in het groen.
 • Rochefort-en-Terre

  Dit dorp is mooi in de zomer omdat alle bloemen dan in bloei staan. Prachtig verlicht in de winter. Karaktervol centrum met historische huizen en een levendige geschiedenis.
 • Schiereiland van Quiberon

  Geniet hier van de ongerepte natuur. Het eiland heeft steile kliffen, kleine strandjes en een azuurblauw water.
 • Belle-Ile-en-Mer

  De gekleurde huizen in de haven trekken bezoekers naar het grootste eiland van Bretagne.
iDeal Mastercard Visa