Kamperen in Ardennes (Franse Ardennen)

Vakantie in de Franse Ardennen

Groene bossen en historische bezienswaardigheden 

De Franse Ardennen is een paradijs voor liefhebbers van groene heuvels en dichte bossen. Het is een ideale omgeving voor een mooie wandeling of fietstocht. Vissen, kanoën en kajakken kan hier ook, op een van de binnenmeren bijvoorbeeld. Daarnaast zijn hier tal van indrukwekkende historische bezienswaardigheden te ontdekken. De grootste middeleeuwse burcht van Europa is te vinden in het noordoosten van de Franse Ardennen. Karakteristieke plaatsen zoals Revin liggen aan de Maas, die door het gebied kronkelt. Kamperen doe je hier aan het water of in de bossen, op een glamping of familiecamping bijvoorbeeld.

De steden

Sedan is de stad met de grootste burcht van Europa. Een monument met zeven verdiepingen waar middeleeuwse taferelen van prinsen en bediendes tot leven komen. Het centrum van de stad heeft statige herenhuizen uit de tijd van de lakenindustrie. De hoofdstad van de Franse Ardennen ligt aan de Maas; Charleville-Mézières heeft een aantrekkelijk plein, Place Ducale. Het wordt omringd door huizen met traditionele architectuur. Arthur Rimboud werd geboren in deze hoofdstad. Een museum gewijd aan de schrijver is gevestigd in een molen. Hier zie je aantekeningen en foto’s van Rimboud.

Actief in de frisse buitenlucht

Van Givet naar Montcy-Notre-Dame loopt een pad voor fietsers, wandelaars en ruiters. Het voormalig jaagpad is 83 kilometer lang en loopt langs de Maas. Het Regionaal Natuurpark van de Ardennen staat bekend om het gevarieerde landschap. In het park vind je de rotspunt van Givet, het plateau van Rocroi, steile rotsen, beekjes en veenmoerassen.

Te ontdekken in de Franse Ardennen

 • Parc Argonne Découverte

  Beleef flora en fauna van dichtbij. Met observatiepunten om wolven te bekijken. In het Nocturnia maak je kennis met nachtdieren. Het park ligt vlak bij de plaats Olizy-Primat.

 • Het meer van Vieilles-Forges

  Dit stuwmeer met zandstrand is omgeven door heuvels met bossen. Het is een plek waar watersporters graag komen. Ook ontspannen, wandelen en mountainbiken is hier prettig.

 • Kerk van Louviers

  Een monument uit de 16de De kerk heeft een gevel in renaissancestijl en veel beeldhouwwerken.

 • Givet

  Dit plaatsje ligt aan de Maas, net over de Belgische grens. De burcht ligt hoog en is niet te missen. Met graven van la Mack uit de 15de

 • De meander van Monthermé

  Deze rivier ligt in het Maasdal waar de stad Monthermé te vinden is. Wandel langs de oever of bekijk het uitzicht over het bos en de rivier vanaf Roche à Sept Heures.

Kampeerthema's in de Franse Ardennen