Kamperen in Aube

Vakantie in Aube

De champagneroute, natuurparken en culinaire ontdekkingen 

Aube heeft genoeg troeven in hand om het de vakantieganger naar zijn zin te maken. De champagneroute loopt door dit gebied heen. Al rijdend langs de wijngaarden brengt de route je langs de vakmensen die de wereldberoemde drank maken. Aan bossen en heuvels heeft dit gebied geen gebrek, het is er groen overgoten. Natuurparken met binnenmeren trekken wandelaars, watersporten en vogelspotters. Historische steden en dorpen met tal van musea en religieuze gebouwen zijn hier nooit ver weg. Ook op culinair vlak ontbreekt het je in Aube aan niets. De andouillette van Troyes zijn ambachtelijke worsten en een specialiteit in dit gebied. Het zuiden van Aube is het gebied waar de chaource-kaas wordt gemaakt. Kampeerders kunnen hier terecht op campingplaatsen aan rivier de Aube, in de buurt van het meer, of dicht bij de stad Troye.

De natuur in

Forêt d’Orient is een beschermd natuurpark en heeft drie meren. Een fijne plek om te wandelen, langs het water en door de diepe bossen. Het Orient meer heeft zandstranden en is geschikt voor zwemmen en zeilen. Het meer van Temple trekt vissers en kanoërs, terwijl op het Amance meer vooral plezierboten te vinden zijn. 

Historische steden

Troyes is de kunststad van Aube. Er zijn veel smalle steegjes met traditionele herenhuizen. Het hart van liefhebbers van religieuze gebouwen gaat hier ongetwijfeld sneller kloppen; de stad heeft wel tien kerken. Bezoek in ieder geval Musée d’Art Moderne. Hier zijn 2000 kunstwerken te zien, waaronder schilderijen en beeldhouwwerken.

Te doen in Aube

 • Champagneroute

  Deze route loopt door verschillende valleien en langs wijngaarden. Bezoek de bekende wijnkelders waar champagne wordt gemaakt.

 • Nigloland

  Een attractiepark voor het hele gezin. Met 37 attracties en dagelijkse shows voor jong als oud.

 • Brienne-le-Château

  Napoleon Bonaparte verbleef hier 5 jaar lang. Er is een militaire school en een museum waar je alles leert over Napoleon.

 • Bayel

  Deze plaats is bekend om de glasbewerkingen en de Koninklijke Champagnekristalfabriek.

 • Ville-sous-la-Ferté

  In deze stad vind je een cisterciënzerabdij uit 1115. Het is tegenwoordig een gevangenis. Er zijn ook oude gebouwen te bezoeken.

Kampeerthema's in Aube