Kamperen in Haute-Marne

Vakantie in Haute-Marne 

Ambacht, meren en historische bezienswaardigheden

Haute-Marne heeft de kampeerder van alles te bieden. De steden en dorpen zijn hier rijk aan historische bezienswaardigheden. Dit is het gebied dat bekend staat om zijn riet- en vlechtwerk. In het stadje Fayl-Billiot kom je er alles over te weten. Wandelpaden en fietsroutes nodigen uit om actief te zijn in de natuur. Rondom Langres kunnen watersportliefhebbers hun hart ophalen. Kanoën, vissen of surfen; de vier meren liggen er klaar voor. Ook zijn er tal van historische bezienswaardigheden te ontdekken. Aan campings geen gebrek. Familiecampings met vermaak, een rustige camping in het groen of aan het meer; het kan in Haute-Marne allemaal.

Het land van de vier meren

Het gebied rondom Langres is bekend om zijn meren. Je kunt hier surfen, waterskiën en kanoën. Bij het meer van Charmes kun je vissen op snoek en karper. In de groene omgeving en dichte bossen zijn mountainbiken en wandelen favoriete bezigheden onder bezoekers. 

Middeleeuwse steden

Chaumont, hoofdstad van Haute-Marne, heeft een middeleeuws centrum. De basiliek uit de 11de eeuw is gemaakt in renaissance en gotische stijl. Voor een uitzicht over de vallei ga je naar het terras van de burchttoren. Ook de stad Langres trekt met zijn charme veel bezoekers. De plaats ligt hoog op een berg, dus een mooi uitzicht is inbegrepen bij een bezoek. De poorten en torens van de binnenstad zijn goed bewaard gebleven.

Te doen in Haute-Marne

 • Meer van Der-Chantecoq

  Je kunt hier kajakken, waterskiën, windsurfen en zwemmen. Wandel- en fietspaden met observatiepunten lopen langs de oevers.

 • Landgoed van Charles de Gaulle

  De salon, eetzaal en bibliotheek zijn onder andere open voor bezoekers. Een gedenkplaats en een museum zijn te vinden bij het kruis van Lotharingen.

 • Kasteel Grand Jardin

  Een historisch monument waar tegenwoordig exposities en bijeenkomsten worden gehouden, met een mooie tuin in renaissancestijl.

 • Etienne van Vignory Kerk

  Een kerk gebouwd in romaanse stijl. Je ziet er oude beelden, een romaanse klokkentoren en bewerkte kapitelen.

 • Messenfabriek van Nogent

  In Nogent maken de mensen al messen sinds de 14de Tegenwoordig worden er in de fabriek ook scharen en chirurgisch materiaal gemaakt.

Kampeerthema's in Haute-Marne