Kamperen in Marne

Vakantie in Marne

Champagne, kleine dorpen en groene landschappen 

Dit is de streek waar de meeste champagne gemaakt wordt. Dat bekent genieten van uitgestrekte wijngaarden en natuurlijk van het feestelijke drankje zelf. Het landschap varieert van bossen in het noorden tot open vlaktes in het zuiden. Binnenmeren trekken wandelaars, fietsers en watersporters. De dorpen zijn schilderachtig, en de burchten en kastelen doen denken aan een ver verleden. Voor kampeerders is het hier goed vertoeven. Er zijn campings in overvloed. In de schaduw van de bossen, aan de oevers van de Marne, in de heuvels en zelfs met uitzicht over de wijngaarden.

De champagneroute

Volg de bordjes van Route du Champagne. Die brengen je langs kleine dorpen en groene heuvels met wijngaarden. Je komt vanzelf langs de wijnkelders van de bekendste champagnehuizen, waar je het geheim van het vakmanschap ontdekt en echte champagne proeft. Épernay is de hoofdstad van de Champagnestreek. Aan Avenue de Champagne staan alle grote champagnehuizen naast elkaar. Reims is naast bekend van de champagne, ook geliefd om haar historische bezienswaardigheden. De Notre-Dame kathedraal is een meesterwerk met haar engelenbeelden en glas-in-lood-ramen. Tip: bezoek ook de Saint-Remi Basiliek. 

Meer Der-Chantecoq

Het grootste kunstmatige meer van Frankrijk is te vinden in het hart van de Champagnestreek, op de grens van de departementen Marne en Haut-Marne. De omgeving trekt natuurliefhebbers. Langs de oevers vind je wandel- en fietspaden met observatiepunten waar je onder andere kraanvogels kunt spotten. Het water nodigt uit tot zwemmen, kajakken, waterskiën en windsurfen. Er zijn havens waar boten worden verhuurd. Ontspannen kan op een van de stranden.

Keuzestress?

Op zoek naar de perfecte camping in Frankrijk? We helpen je graag op weg met de Kamperen Keuzehulp! Zo weet je zeker dat je een camping vindt die aan al jouw wensen voldoet, zónder keuzestress.

Naar de keuzehulp

Plekken om te ontdekken in Marne

 • Basiliek Notre-Dame de l'Epine

  Tegenwoordig staat dit gebouw op de Unesco Werelderfgoedlijst . De basiliek is gemaakt in de 15de eeuw in gotische stijl. Er zijn kruisgangen en een graflegging.

 • Châlons-en-Champagne

  Een stad vol met historische toppers, zoals de Sint- Étienne kathedraal, de Notre-Dame-en-Vauxkerk en het kloostermuseum. Het park is prachtig.

 • De Aiméberg

  Een bezoek aan de top van de berg wordt beloond met een uitzicht over de omgeving.

 • De Ardrevallei

  Romaanse bouwwerken zijn verstopt in deze groene vallei, net als de Poilly en Crugny kerken.

 • Regionale Natuurpark van de Berg van Reims

  Dit natuurgebied ligt tussen Reims en Épernay. Er zijn bossen, wijnvelden, dorpen en een gebergte. In het woud van Verzy groeien bomen met vreemde vormen.

Kampeerthema's in Marne