Kamperen in Franche-Comté

Vakantie in Franche-Comté

Bossen, berggebieden en historische steden

De Franche-Comté is een regio in het oosten van Frankrijk. Het is een groen gebied met veel bossen, rivieren en meren. Ook vind je hier imposante berggebieden: het Regionale Natuurpark van de Haut Jura en Natuurpark Ballons des Vosges. De Franche-Comté is een fantastische vakantiebestemming voor kampeerders die houden van bewegen in de natuur. Je maakt hier de mooiste wandelingen en fietstochten. Gezellige, historische steden en dorpen maken het plaatje compleet.

Prachtige natuurgebieden

De Franche-Comté is rijk aan mooie natuur met hoge bergen. Natuurpark Ballons des Vosges ligt voor een deel in dit gebied, in Territoire de Belfort. Het is een prachtige, bergachtige omgeving waar je mooie tochten kunt maken, zowel lopend als met de fiets. Je kunt ook je auto of de bus nemen om de omgeving te verkennen en de mooiste uitzichtpunten te vinden. Ook het Regionale Natuurpark van de Haut Jura is een aanrader voor kampeerders die van de bergen houden. Sommige bergen zijn hier wel 1600 meter hoog. Hier maak je lange wandelingen met een prachtig uitzicht over de besneeuwde toppen van de Alpen.

Steden, kastelen en kerken

Er zijn veel mooie, historische steden en gebouwen die een bezoek waard zijn in Franche-Comté. Enkele uitblinkers: de Citadel van Besançon (een grote vesting boven Besançon), Vesoul (de hoofdstad van Haute-Saône, leuk vanwege de mix tussen oude en nieuwe gebouwen) en de Notre-Dame-du-Haut (een moderne kerk met vreemde vormen en een betonnen dak).

Bezienswaardigheden in Franche-Comté

 • Het Regionale Natuurpark van de Haut Jura

  Dit beroemde gebergte is dé reden voor een bezoek aan de Jura. Geniet van de frisse berglucht en het prachtige uitzicht over de besneeuwde toppen van de Alpen.

 • Lac de Vaivre

  Het Lac de Vaivre is een kunstmatig meer in de plaats Vaivre-et-Montoille. Dit is een uitstekende plek om een dagje bij te komen aan het water. Bekijk bijzondere vogels in het vogelreservaat, geniet samen met de kinderen van het waterpark en maak een wandeling om het meer.

 • Natuurpark Ballons des Vosges

  In dit groene berggebied kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken. Er rijden ook bussen die je op de mooiste plekken kunnen brengen.

 • Saut du Doubs

  In de buurt van Morteau vormt rivier de Doubs een soort meer. Met een boot kun je naar de 28 meter hoge waterval Saut du Doubs varen.

 • Citadel van Besançon

  Deze grote vesting ligt boven hoofdstad Besançon. Hij werd gebouwd tussen 1668 en 1711 en staat tegenwoordig op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Kampeerthema's in Franche-Comté