Kamperen in Haute-Saône

Vakantie in Haute-Saône 

Actieve kampeervakantie tussen de bossen en rivieren

In het noorden van Franche-Comté ligt het departement Haute-Saône. Het is de perfecte vakantiebestemming voor kampeerders die houden van mooie, ongerepte natuur. Hier is je tent nooit ver van een mooi natuurgebied verwijderd. Bijna de helft van het landschap wordt in beslag genomen door bossen. Honderden meren en rivieren maken het plaatje compleet: een perfecte plek voor prachtige wandelingen en fietstochten door de omgeving. Ook op cultureel gebied is Haute-Saône interessant: er zijn genoeg oude steden, kerken en kastelen te vinden. Hoofdstad Vesoul is een unieke mix van historische en moderne gebouwen. 

Natuurgebieden in Haute-Saône

Voor kampeerders die houden van actief bezig zijn in de natuur is Haute-Saône perfect. Er is zoveel te beleven hier. Bezoek bijvoorbeeld eens het Plateau van de Duizend Meren. In dit groene gebied met kronkelende rivieren en open weides kun je je uren vermaken. Wandel langs de rivieren en ga rustig in het gras zitten voor een picknick. Ook het Natuurpark Ballons des Vosges ligt voor een deel in Haute-Saône. Dit indrukwekkende landschap met bergen is een absolute aanrader.

Steden en historische bezienswaardigheden

Als je kampeert in Haute-Saône, dan breng je natuurlijk een keer een bezoek aan hoofdstad Vesoul. De stad is gezellig en leuk voor het hele gezin. Cultuurliefhebbers kunnen het Château d’Oricourt niet overslaan. Dit kasteel heeft twee versterkte binnenplaatsen, hoge torens en verkeert nog in goede staat. Wie meer van modern houdt, moet maar eens bij de Notre-Dame-du-Haut gaan kijken. Deze 20ste-eeuwse kathedraal heeft vreemde vormen en een betonnen dak.

Bezienswaardigheden in Haute-Saône 

 • Plateau van de Duizend Meren

  Dit natuurgebied is een echte aanrader voor wandelaars. Het wordt ook wel ‘Klein Finland’ genoemd.

 • Lac de Vaivre

  Het Lac de Vaivre is een kunstmatig meer in de plaats Vaivre-et-Montoille. Dit is een uitstekende plek om een dagje bij te komen aan het water. Bekijk bijzondere vogels in het vogelreservaat, geniet samen met de kinderen van het waterpark en maak een wandeling om het meer.

 • Château d’Oricourt

  Dit indrukwekkende kasteel is rond het einde van de 12de eeuw gebouwd. Een van de twee versterkte binnenplaatsen werd nog tot 1990 gebruikt als boerderij. Verder heeft het kasteel hoge torens, een 10 meter diepe gracht (tegenwoordig zonder water) en stevige muren.

 • Vesoul

  De hoofdstad van Haute-Saône is zeker een bezoek waard, dankzij de mix van historische gebouwen en moderne winkels.

 • Notre-Dame-du-Haut

  Deze moderne kerk ziet er echt uniek uit met zijn ronde vormen, prachtige glas-in-lood-ramen en zijn volledig holle dak dat is gemaakt van gewapend beton.

Kampeerthema´s in Haute-Saône