Kamperen in Territoire de Belfort

Vakantie in Territoire de Belfort

Genieten in het kleinste departement van Frankrijk

Territoire de Belfort is het kleinste departement van Frankrijk. Wie houdt van een kampeervakantie met prachtige natuur, maar niet van massatoerisme, zit hier goed. Territoire de Belfort heeft een gevarieerd landschap. Hier vind je het prachtige natuurpark Ballons des Vosges, dat bij het zuidelijke deel van de Vogezen hoort. Het landschap leent zich perfect voor fietsen en wandelen en in de winter kun je ook je ski’s meenemen naar dit gebied. Hoofdstad Belfort is een interessante stad om te ontdekken en heeft een centrale ligging in het departement. Vanaf hier kun je goed de omgeving verkennen.

Natuurpark Ballons des Vosges

Territoire de Belfort kent verschillende mooie natuurgebieden. Het meest indrukwekkende gebied is het natuurpark Ballons des Vosges, wat voor een deel in dit departement ligt. Ballons des Vosges dankt zijn naam aan de hoge bergen die je hier vindt. Je kunt de omgeving op verschillende manieren verkennen. Met de auto en de bus gaat het natuurlijk lekker snel en je kunt stoppen op de mooiste plekken, maar wandelen en fietsen is ook aan te raden. Zo geniet je van de buitenlucht én het uitzicht.

Hoofdstad Belfort

De hoofdstad van Territoire de Belfort, die ook Belfort heet, is een gezellige stad met een mooie centrale ligging in het gebied. De stad is vooral bekend vanwege Le Lion de Belfort. Dit rode standbeeld van een leeuw is 22 meter lang en 11 meter hoog. De leeuw symboliseert het dappere verzet van de Fransen tijdens de bezetting door de Pruisen, tussen 1870 en 1871.

Bezienswaardigheden in Territoire de Belfort

 • Natuurpark Ballons des Vosges

  In dit groene berggebied kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken. Er rijden ook bussen die je op de mooiste plekken kunnen brengen.

 • Lac du Malsaucy

  Dit is het grootste meer van Territoire de Belfort. Perfect om een dagje te relaxen bij het water.

 • Fort Giromagny

  Dit indrukwekkende fort werd tussen 1875 en 1879 gebouwd om een nieuwe Pruisische bezetting te voorkomen.

 • Hoofdstad Belfort

  De hoofdstad van Territoire de Belfort is vooral bekend vanwege Le Lion de Belfort, het grote, rode standbeeld van een leeuw. Ook mooi zijn het Monument des Trois Sièges, dat gemaakt is om verschillende belegeringen te herdenken, en de Saint-Christophe kathedraal.

 • Natuurpark Doubs

  Net over de grens van Zwitserland ligt dit groene natuurpark dat zijn naam dankt aan de gelijknamige rivier. Een fantastische omgeving om te verkennen.