Kamperen in Grand Est

Grand Est

Bergen, champagne en Duitse invloeden

Kamperen in Grand Est betekent genieten van de prachtige natuur, van de Ardennen en Elzas tot aan de Vogezen. Cultuurliefhebbers herkennen de Duitse invloeden in deze regio in het noordoosten van Frankrijk, die eeuwenlang een speelbal was tussen de twee buurlanden. Als fijnproever ontdek je op vakantie in Grand Est de champagnestreek van Frankrijk en smul je van stevige kost, met Zuid-Duitse invloeden en de beroemde quiche lorraine. Kortom, kamperen in Grand Est op een ANWB-camping is een aanrader voor actieve levensgenieters.

Kamperen in Grand Est in de heilige driehoek van Champagne

Als wijnkenner of -liefhebber is een vakantie in Grand Est een waar feest. De regio is de bakermat van de champagne. Je geniet hier van de romantische landschappen rond de Grande Montagne de Reims, een 288 meter hoge 'berg' waar de druiven worden verbouwd waarmee men champagne maakt. Je bezoekt ook de heilige driehoek van Champagne in Grand Est. Dit zijn de steden Reims, Chalôns-en-Champagne en Épernay. Die laatste wordt ook wel gezien als de champagnehoofdstad van Frankrijk en heeft zelfs een heuse avenue met wereldberoemde champagnehuizen. Ook in Reims doe je als champagneliefhebber goed inkopen, bijvoorbeeld bij het champagnehuis van Moët & Chandon. Een treintje neemt je mee langs de wijnkelders van Mercier. De Route Touristique du Champagne voert je door schilderachtige wijnlandschappen en een uitgestrekt merengebied. Een van de grootste stuwmeren in Europa is het Lac du Der, waar je kunt zwemmen, zeilen en varen.

Actief kamperen in Grand Est in de Ardennen en Vogezen

Heb je zin in een actieve vakantie in Grand Est? De Franse Ardennen bieden volop mogelijkheden om te wandelen, klimmen, mountainbiken en kajakken in een glooiend landschap met dichte bossen en een meanderende Maas. Avonturiers bedwingen de tientallen bergtoppen van meer dan 1000 meter in de Vogezen. De twee belangrijkste regionale natuurparken Ballons des Vosges en Vosges du Nord bieden alle ruimte voor buitenactiviteiten en herbergen bijzondere flora en fauna. Met wat mazzel spot je niet alleen herten, everzwijnen en gemzen in het wild, maar ook de zeldzame auerhoen en lynx. Waaghalzen beklimmen de 1424 meter hoge Grand Ballon, terwijl ervaren wandelaars een deel van de langeafstandswandelroute GR5 volgen. Doe je het liever rustig aan tijdens het kamperen in Grand Est? Volg dan de Route des Crêtes, oftewel de bergkamroute, met de auto.

Keuzestress?

Op zoek naar de perfecte camping in Frankrijk? We helpen je graag op weg met de Kamperen Keuzehulp! Zo weet je zeker dat je een camping vindt die aan al jouw wensen voldoet, zónder keuzestress.

Naar de keuzehulp

Te zien in Grand Est

 • Troyes

  Een fraaie middeleeuwse stad met kleurrijke vakwerkhuizen en een mooie kathedraal.

 • Épernay

  De champagnehoofdstad van Frankrijk, met talloze champagnehuizen en een prachtige kathedraal.

 • Saint-Quirin

  Schilderachtig dorp in de Vogezen met spectaculaire vergezichten. Cultuurliefhebbers bewonderen het oude kasteel, de kerk in romaanse stijl en de vakwerkhuizen in het centrum.

 • Colmar

  Betoverende stad in de Elzas met karakteristieke vakwerkhuizen in een idyllisch centrum aan het water.

 • Riquewihr, Bergheim en Eguisheim

  Sprookjesachtige wijndorpen in de Elzas met fraaie vakwerkhuizen in een goed bewaard middeleeuws centrum.

Kampeerthema's in Grand Est