Kamperen in Hauts-de-France

Vakantie in Hauts-de-France

Kliffen, krijtrotsen en kastelen

Laat je verrassen door de afwisselende landschappen in de meest noordelijke regio van Frankrijk wanneer je gaat kamperen in Hauts-de-France. Befaamd om zijn ongerepte Opaalkust met krijtrotsen word je als wandelaar op je wenken bediend. Het achterland kenmerkt zich door vlakke delen, maar ook glooiende heuvels en uitgestrekte bossen. Wil je tijdens het kamperen Hauts-de-France ontdekken, sla dan zeker de mooie steden Lille en Amiens niet over, met elk hun eigen uitstraling. De inwendige mens geniet van de uitstekende kazen in Frans-Vlaanderen en cultuurliefhebbers duiken in de oorlogsgeschiedenis van Duinkerke. Een vakantie in Hauts-de-France op een ANWB-camping is niet alleen gevarieerd, je hoeft er ook niet zo ver voor te rijden.

Kamperen in Hauts-de-France met zicht op de Engelse kliffen

Op vakantie in Hauts-de-France ben je geografisch gezien dicht bij Engeland, zeker wanneer je in de voormalige regio Nord-Pas-de-Calais kampeert. Bij helder weer heb je vanaf Cap Gris-Nez zicht op de krijtrotsen bij Dover. De afstand tussen deze kaap en de krijtrotsen van Dover is zo'n 33 kilometer. Cap Gris-Nez behoort samen met Cap Blanc-Nez, de witte kaap, tot de schitterende Opaalkust. Kinderen speuren op de stranden bij Cap Blanc-Nez naar oude krijtfossielen. Voor een dosis cultuur bezoek je Boulogne-sur-Mer, dat naast een prachtige basiliek ook een interessant zeeaquarium heeft, en Duinkerke, waar het Oorlogsmuseum Duinkerke 1940 je alles vertelt over de rol van de stad in de Tweede Wereldoorlog.

De tuinen van Picardië

Als je houdt van pittoreske dorpen, indrukwekkende kastelen en romantische tuinen, dan is kamperen in Hauts-de-France in de voormalige regio Picardië een aanrader. In deze wandelregio volg je routes door eindeloze weilanden en langs rivieren, kastelen en kerken. Picardië staat ook bekend om zijn landschapsparken en tuinen. Een goed voorbeeld zijn de zogeheten hortillonnages in Amiens: een soort kleine volkstuintjes die alleen per boot bereikbaar zijn. Ook de Baai van de Somme behoort tot de bijzondere natuurgebieden in Picardië die je ontdekt als je op vakantie bent in Hauts-de-France. In het natuurgebied spot je watervogels en zeehonden. De grootste kolonie zeehonden bevindt zich bij La Pointe du Hourdel.

Keuzestress?

Op zoek naar de perfecte camping in Frankrijk? We helpen je graag op weg met de Kamperen Keuzehulp! Zo weet je zeker dat je een camping vindt die aan al jouw wensen voldoet, zónder keuzestress.

Naar de keuzehulp

Te zien in Hauts-de-France

 • Amiens

  In deze voormalige hoofdstad van Picardië bezoek je de gotische Notre-Dame, die deel uitmaakt van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

 • Kasteel van Chantilly

  Indrukwekkend kasteel in Picardië op zo'n 40 kilometer van Parijs. Van oorsprong een middeleeuws fort dat door de eeuwen heen werd herbouwd, tot de huidige constructie die stamt uit de 19e eeuw. Naast een kunstmuseum heeft het kasteel een grote parktuin.

 • Lille

  Noord-Franse stad, ook wel bekend als Rijsel, met een fraaie Vlaamse renaissancearchitectuur. Naast een opvallende kathedraal heeft Lille een mooi museum voor schone kunsten.

 • Duinkerke

  Een van de grootste havensteden in Frankrijk, met fraaie kerken en een mooie vuurtoren. Het museum Mémorial du Souvenir staat in het teken van Operatie Dynamo; de evacuatie van Britse expeditionaire troepen in Duinkerke aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in 1940.

Kampeerthema's in Hauts-de-France