Kamperen in Ile-de-France (Parijs)

Vakantie in Île-de-France

Kamperen in Parijs en omstreken

Een kampeervakantie in Île-de-France betekent een mooie mix tussennatuurschoon en het stadsleven. In het centrum van deze regio ligt de Franse hoofdstad Parijs. Daaromheen zijn verschillende mooie natuurgebied te vinden. In Île-de-France kun je fietsen langs rivieren als de Seine en de Marne afwisselen met een wandeling over de Champs-Élysées en een bezoek aan de Arc de Triomphe. Veel campings in dit gebied liggen wel in het groen, maar zijn niet ver van de hoofdstad verwijderd. Wie geen last heeft van het drukke nachtleven van Parijs kan ook in de stad kamperen. 

Wat je niet mag missen in Île-de-France

Er zijn verschillende natuurgebieden in Île-de-France die je niet mag misschien tijdens je kampeervakantie. Natuurpark Oise - Pays de France bestaat uit 3 grote bossen en wijde vlaktes. Perfect voor lange wandelingen. In natuurpark Vexin Français tref je moerassen, wouden en rivieren. Deze prachtige locatie inspireerde bekende schilders, waaronder Vincent van Gogh. Ook indrukwekkend is het Kasteel van Versailles. Bij dit kasteel ligt een enorme tuin, die al net zo mooi is als het kasteel zelf.

Verken Parijs

Tijdens je kampeervakantie in Île-de-France mag een bezoek aan Parijs natuurlijk niet ontbreken. De Franse hoofdstad barst van de gezellige restaurants, pleintjes en winkels. Hier beklim je de Eiffeltoren, wandel je de Champs-Élysées af op weg naar de Arc de Triomphe en kijk je je ogen uit in het Louvre. Parijs is een wereldstad, die iedereen een keer bezocht moet hebben.

Bezienswaardigheden in Île-de-France

 • Parijs

  Het Louvre, de Eiffeltoren, Père-Lachaise… de hoofdstad van Parijs is en blijft indrukwekkend.

 • Kasteel van Versailles

  Dit prachtige kasteel in Yvelines is onder andere beroemd vanwege de enorme, goed onderhouden tuin.

 • Natuurpark Oise - Pays de France

  Dit natuurpark bestaat uit 3 grote bossen en wijde vlaktes. Perfect voor wandel- en fietstochten.

 • Natuurpark Vexin Français

  Dit prachtige natuurpark met bossen, moerassen en rivieren heeft gediend als inspiratiebron voor schilders als Van Gogh en Cézanne.

 • Disneyland Parijs

  Ga op de foto met Donald Duck en Mickey Mouse en geniet van spectaculaire achtbanen en andere attracties. Een leuke dag uit voor het hele gezin.

Kampeerthema's in île-de-France