Kamperen in Aude

Vakantie in Aude

Kastelen, bergen, stranden, historische steden

Mooie landschappen en historische steden maken van Aude een Mekka voor de kampeerder. Er zijn tal van bezienswaardigheden, oude kastelen en fraaie landschappen. In het zuiden doemen de Pyreneeën op. Het hart van dit departement bezit wijngaarden en groene heuvels, terwijl in het in het noorden de toppen van de bergen boven de 1000 meter komen. De omgeving vraagt om een wandeling. Door kloven stromen rivieren die geschikt zijn voor wildwatersporten. Aan de kust liggen badplaatsen en zandstranden te wachten op vakantiegangers. Het campingaanbod is al net zo veelzijdig als de omgeving. De kampeerder kan hier bijvoorbeeld kiezen voor een sterrencamping aan zee, of een camping aan een meer.

De Natuur

Parc naturel régional de la Narbonnaise en Méditerranée heeft een mooi, gevarieerd landschap. Van zandstranden en dennenbossen, tot wijngaarden en rotsen; hier vind je het allemaal. Er liggen wandelpaden door het gebied, maar je kunt bijvoorbeeld ook vogelspotten rondom de vijvers van Narbonne. Park La Narbonnaise herbergt badplaatsen, zoals Narbonne-Plage met zijn 5 kilometer lange zandstrand. Ook in het binnenland vind je plaatsen waar je heerlijk kunt wandelen. Een voorbeeld is Montagne Noir, een gebied met glooiende heuvels, wijngaarden en bossen.

Carcassonne, de grootste vestingstad van Europa

In de heuvels van de Pyreneeën vindt je een parel van een stad. Carcassonne staat op de Unesco Werelderfgoedlijst, is de hoofdstad van Aude en maakt veel indruk op bezoekers. Dat is natuurlijk niet voor niets. Dit is de grootste vestingstad van Europa. Drie kilometer stadsmuren met 52 torens omlijsten de plaats. Een wandeling door deze stad brengt je terug naar de middeleeuwen. Bekijk het kasteel uit de 12de eeuw en de Saint-Nazaire basiliek met zijn beelden en glas-in-lood-ramen. Dwaal door smalle straatjes, langs oude woningen en rust uit op een van de terrasjes van Place Marcou.

Bezienswaardigheden in Aude

 • Chateaux de Peyrepertuse (foto)

  Hoog op een rots torenen de overblijfselen van dit kasteel boven het landschap uit. Dit historische monument heeft een vestingmuur, slottorens, oude trappen en een prachtig panoramisch uitzicht.

 • la Réserve Africaine de Sigean

  Een reservaat waar bedreigde dieren, waaronder leeuwen, zebra’s en olifanten, leven in een natuurlijke omgeving.

 • Gruissan

  Een middeleeuws dorp met smalle straatjes, twee jachthavens en een zandstrand.

 • Église Sainte Marie

  Deze zevenhoekige kerk trekt de aandacht van bezoekers door haar gebeeldhouwde kapitelen. Je vindt het indrukwekkende bouwwerk in wijndorp Rieux-Minervois.

 • Gorges de l'Aude

  De bergengten met diepe kloven en ruige rotsen herbergen rivieren die geschikt zijn voor wildwatersporten.

Kampeerthema's in Aude