Kamperen in Gard

Vakantie in Gard

Historische plaatsen, Romeinse bezienswaardigheden en natuur

Gard is een departement met historische plaatsen en prachtige natuur. Ontdek de Romeinse bezienswaardigheden in hoofdstad Nîmes en wandel door middeleeuwse steden en dorpen met oude centra, zoals Uzès en Aigues-Mortes. Het hart van Gard is rijk aan wijngaarden en fruitbomen. In het noorden en noordwesten vermaakt de wandelaar zich met bergen, kliffen en rivierdalen. De natuur is hier prachtig. De meeste campings vind je in het bergachtige noorden, vooral in de omgeving van Anduze.

De omgeving

Mont Aigoual is beroemd en berucht om de hoeveelheid regen die er jaarlijks valt en wordt daarom ook wel ‘de Regenberg’ genoemd. Met zijn hoogte van 1567 meter is het de op een na hoogste bergtop van Parc National des Cévennes. Wandelpaden brengen bezoekers naar de top waar  ze beloond worden met een bijzonder uitzicht. Op een heldere dag zie je de Alpen, Pyreneeën, Middellandse Zee en zelfs de Mont Blanc. De liefhebber van natuur kan ook terecht bij Cirque de Navacelles. Dit keteldal bezit hoge kliffen, uitzichtpunten en kleine dorpen. De omgeving is bijzonder ruig en fotogeniek.

Bezienswaardigheden in Nîmes

De hoofdstad van Gard heeft de kampeerder heel wat te bieden. Nîmes is geliefd om haar historische erfgoed van de Romeinen. Het amfitheater komt uit de 1ste eeuw en is goed bewaard gebleven. Het bouwwerk is enorm; er was plaats voor ruim 25.000 toeschouwers. Een andere bekende trekpleister afkomstig uit de Romeinse tijd is Maison Carrée, een vierkante tempel met zuilen. Dwalen door oude straatjes en een glas wijn drinken op een van de vele mooie pleinen; het is goed vertoeven in het oude centrum van Nîmes.

Ook nog te zien in Gard:

 • Pont du Gard

  Deze brug staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Eerst was dit bouwwerk een Romeins aquaduct, maar het bouwwerk is omgebouwd tot een brug. De brug is bijzonder vanwege zijn drie verdiepingen met bogen.

 • Aigues-Mortes

  Een goed bewaard gebleven middeleeuwse stad, omringd door muren, die vaak gebruikt wordt als filmset.

 • Grotte de Trabuc

  Een ondergrondse wereld die bezoekers betovert met druipsteengordijnen, meren en mineralen in allerlei kleuren.

 • Uzès

  Een oude stad met veel historisch erfgoed. Bekijk het paleis, de kathedraal en wandel door pittoreske straatjes met authentieke herenhuizen.

 • Abbaye de Saint-Gilles

  De stad maakt deel uit van de Santiago de Compostella-route. De 12de-eeuwse abdij is in romaanse stijl gemaakt. De gevel bevat gebeeldhouwd werk. Binnen vind je een grafmonument en een oud koor.

Kampeerthema's in Gard