Kamperen in Hérault

Vakantie in Hérault

Stranden, grotten, badplaatsen en historische steden

Helemaal in het zuiden van Frankrijk ligt het mooie departement Hérault. Bezoek je dit departement, dan combineer je moeiteloos een bezoek aan een van de oude stadjes met een dag aan het strand. Dit is een gebied met een gevarieerd landschap. Er zijn valleien, grotten en middeleeuwse plaatsen. Badplaatsen als Le-Grande-Motte en Valras-Plage staan bekend om hun zandstranden en mogelijkheden voor waterrecreatie. Studentenstad Montpellier is levendig. De hoofdstad heeft een grote autovrije zone waar je goed kunt wandelen. Campings in Hérault vind je langs de kust, maar ook rondom plaatsen als Lodève en Bédarieux in het dal van de Orb.

De omgeving

Cirque de Mourèze is een keteldal dat bijzondere rotspartijen herbergt. Bewonder ze met eigen ogen door een van de wandelroutes te volgen. Het brengt je door groene bossen die afgewisseld worden door grillige rotsen. Ten oosten van het keteldal ligt Parc Les Courtinals. Hier kun je heerlijk wandelen met prachtige uitzichten over de omgeving.

Montpellier

De hoofdstad van de Languedoc-Roussillon heeft veel te bieden. In het oude centrum kun je dwalen door de steegjes, langs herenhuizen en pleinen met terrassen. De stad staat bekend als levendig doordat er veel studenten wonen. Place de la Comédie is een 17de-eeuws theater waar het voetgangerspad door de stad begint. Jardin des Plantes is een echte aanrader. Het is de oudste botanische tuin van het land. Ook de Saint-Pierre kathedraal is bijzonder. Muséee Fabre herbergt tal van schilderijen en beeldhouwwerken.

Bezienswaardigheden in Herault

 • Grotte de Clamouse

  Deze grot is staat bekend als een van de mooiste uit de regio. Bekijk de zalen die gemaakt zijn van prachtige kristallen. Witte gangen en een ondergrondse rivier maken deze grot bijzonder.

 • Saint-Guilhem-le-Désert

  Een middeleeuws dorp dat een omweg waard is. De plaats wordt omlijst door een mooie omgeving. Steegjes zijn small, het plein is versierd met bloemen en de abdijkerk is in romaanse stijl gebouwd.

 • Lac du Salagou

  Een meer dat door het rustige water geschikt is voor vissen, zwemmen en kanoën. Je kunt in de omgeving ook mountainbiken, fietsen, paardrijden en wandelen.

 • Cathédrale de Maguelone

  Deze kathedraal heeft prachtige glas-in-lood-ramen, muren van 2 meter dik en is omgeven door water.

 • Sète

  Een oude stad met gekleurde gebouwen en een haven. Door het water, de bruggen en kanalen wordt deze plaats ook wel ‘Het Venetië van Languedoc genoemd.

Kampeerthema's in Hérault