Kamperen in Pyrénées-Orientales

Vakantie in Pyrénées-Orientales

Bergen, badplaatsen en pittoreske dorpen

Pyrénées-Orientales is een departement dat indruk maakt met zijn veelzijdigheid. De kust heeft brede zandstranden, jachthavens en populaire badplaatsen. De kuststreek van Côte Vermeille is populair onder duikers en wandelaars. Vissershavens en mooie standen maken dit gebied een inspiratiebron voor artiesten. In dit departement zijn oude dorpen met historische bezienswaardigheden nooit ver weg. Het Regionaal Natuurpark van de Catalaanse Pyreneeën is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Tal van wandelroutes leiden je door het gebied. Er zijn tientallen campings. Veel liggen aan zee, maar een aantal is te vinden in het binnenland, aan de voet van de bergen bijvoorbeeld.

De natuur

Le Canigou is een heilige berg voor Catalanen. De top is 2784 meter hoog; dat betekent een prachtig uitzicht over het omliggende landschap. Er zijn verschillende vertrekpunten waar wandelaars beginnen aan de klim omhoog. Dit kan overigens alleen in de zomermaanden. Het Regionale Natuurpark van de Catalaanse Pyreneeën heeft natuurliefhebbers nog meer te bieden. De Eyne Vallei wordt ook wel ‘bloemvallei’ genoemd door de weelderige flora. Je kunt hier mooie wandelingen maken, er zijn tal van bewegwijzerde routes.

Kleine stadjes

Castelnou is een middeleeuws dorp dat goed bewaard is gebleven. Pittoreske straatjes met stenen huizen trekken bezoekers. Wandel langs overblijfselen van de stadsmuren en bekijk het kasteel uit de 10de eeuw. Het dorp Eus is nog zo’n trekpleister. De plaats wordt ook wel een van de mooiste dorpen van Frankrijk genoemd. Eus ligt hoog op een heuvel, waardoor het uitzicht vanuit het dorp erg mooi is. Sla een bezoek aan de kerk van Saint-Vincent-d’en-Haut uit de 18de eeuw niet over.

Ook nog te zien in Pyrénées-Orientales

 • Prieuré de Serrabone

  De priorij Sainte-Mairie is gemaakt van roze marmer en heeft bewerkte kapitelen en een mooie kloostergang.

 • Collioure

  Deze oude stad aan de Côte Vermeille is geliefd onder schilders. Er staan panden met gekleurde gevels. De Norte-Dame-des-Anges kerk is gemaakt in de 17de eeuw en heeft een bijzonder altaar.

 • Petit Train Jaune

  Deze gele trein wordt ook wel ‘Le Canari’, oftewel de kanarie genoemd. Hij rijdt over de hoogste spoorlijn van Frankrijk, dwars door spectaculaire berglandschappen.

 • Fort-Romeu

  Dit klooster is een bedevaartsoort en een plaats waar de route naar Santiago de Compostele langs komt.

 • Gorges de Galamus

  De bergengten in dit gebied hebben prachtige kalkwanden. Tussen april en september is dit een goede plek voor canyoning.

Kampeerthema's in Pyrénées-Orientales