Kamperen in Languedoc-Roussillon

Vakantie in Languedoc-Roussillon

Zee, strand, bergen, grotten en kastelen

Languedoc-Roussillon is een kampeerparadijs. Rivier de Rhône kronkelt door het oosten, terwijl in het westen de Pyreneeën opdoemen. De kustlijn bezit lange zandstranden, badplaatsen en vissersdorpen. In Languedoc-Roussillon kan je na een prachtige wandeling door heuvels en bergen heerlijk uitrusten op het strand. Het departement is rijk aan historische bezienswaardigheden zoals kastelen en Romeins erfgoed. En dan te bedenken dat je hier ook nog grotten, bergengten en pittoreske dorpen vindt. De meeste campings in Languedoc-Roussillon liggen aan het water.  

Actief in de omgeving

Languedoc-Roussillon heeft een prachtig, gevarieerd landschap. Het keteldal van Cirque de Mourèze bezit wandelroutes langs rotspartijen, groene bossen en uitzichtpunten. Maar ook Mont Aigoual is een waar wandelparadijs. Deze berg is 1567 meter hoog en ligt in Parc National des Cévennes. Het uitzicht over de Alpen, de Pyreneeën en de Middellandse Zee is prachtig. Liefhebbers van watersporten zoals kajakken, raften en roeien halen hun hart op in Lozère, een departement dat rijk is aan meren en rivieren.

Historische plaatsen  

In Languedoc-Roussillon ligt de grootste vestingstad van Europa. Carcassonne ligt in de heuvels van de Pyreneeën en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De plaats maakt indruk met zijn 3 kilometer lange stadsmuren met 52 torens. Een wandeling door de kleine straatjes van het centrum brengt je terug naar de middeleeuwen. In Languedoc-Roussillon vind je ook historisch erfgoed uit de tijd van de Romeinen. Bewonder het amfitheater en Maison Carrée in de plaats Gard, wandel door oude straatjes en geniet van culinaire toppers op een van de pleinen.

Bezienswaardigheden in Languedoc-Roussillon

 • Chaos de Nîmes-le-Vieux

  Rotspartijen in allerlei vormen liggen verspreid over het landschap. Er is een wandelroute met informatieborden.

 • Collioure

  Deze oude stad aan de Côte Vermeille is geliefd onder schilders. De plaats bezit panden met gekleurde gevels. De Norte-Dame-des-Anges kerk uit de 17de eeuw heeft een bijzonder altaar.

 • Chateaux de Peyrepertuse

  Hoog op een rots torenen de overblijfselen van het kasteel boven het landschap uit. Het Historische Monument heeft een vestingmuur, slottorens, oude trappen en een prachtig panoramisch uitzicht.

 • Grotte de Clamouse

  Deze grot staat bekend als één van de mooiste uit de regio. Bekijk de zalen die gemaakt zijn van bijzondere kristallen. Witte gangen en een ondergrondse rivier maken deze grot bijzonder.

 • Abbaye de Saint-Gilles

  Deze stad maakt deel uit van de Santiago de Compostella-route. De 12de-eeuwse abdij is in romaanse stijl gebouwd. Binnen vind je een grafmonument en een oud koor.

Kampeerthema's in Languedoc-Roussillon