Kamperen in Limousin

Vakantie in Limousin

Heuvels, rotsen, rivieren en middeleeuwse dorpen

Dit is de provincie waar de natuur de vakantieganger eindeloos kan vermaken. De dichte bossen zijn uitgestrekt, de heuvels groen en de rotsen grillig. Wandelaars kunnen terecht op de vele paden die door het veelzijdige landschap lopen. Binnenmeren verblijden de watersporter, maar kanoën en kajakken kan natuurlijk ook op één van de rivieren. Er zijn veel dorpen met oude centra, een aantal wordt zelfs bestempeld als een van de mooiste van Frankrijk. Hier is het maken van porselein een vakmanschap, net als het weven van tapijten.

Op culinair gebied heeft de vakantieganger ook genoeg te ontdekken. Van madeleines tot mosterd; in Limousin zijn het specialiteiten. De kampeerder heeft keuze uit allerlei campings. Van groot met zwembad tot klein en knus. Kampeerplekken vind je in de groene bossen, aan een meer en tussen de boomgaarden.

Culinaire specialiteiten

Laat de kok zijn werk maar doen en geniet van de lokale toppers. Kies je voor Bréjaude soep dan krijg je een bord met soep gevuld met spek, aardappelen, knollen en wortels. Potée Limousine is een stoofpot met spek, kool, prei en aardappels. Ook Limousin pâté is een specialiteit en deze wordt gemaakt van briochedeeg. De hartige taart is gevuld met spekjes, aardappels en crème.

Culturele uitstapjes

Kastelen, kathedralen en ruïnes; Limousin herbergt een schat aan bezienswaardigheden. Hoofdstad Limoges en dorpen als Montemart, Collonges-la-Rouge en Masgot zijn een bezoek waard. Allemaal hebben ze hun eigen charme, maar stuk voor stuk bezitten ze een oud centrum met smalle straatjes.

Te ontdekken in Limousin

 • Mont Gargan

  Deze berg is te vinden in Regionaal Natuurpark Millevaches. Vanaf de top is het uitzicht over het omliggende landschap prachtig.

 • De kerk van Sous-Parsat

  Deze kerk is geliefd vanwege de kleurrijke fresco’s die zijn gemaakt door schilder Gabriel Chabrat, en de glas-in-loodramen.

 • Les Tours de Merle

  Middeleeuwse torens liggen hoog op een rots. De ruïne van het kasteel wordt gewaardeerd door bezoekers, net als het uitzicht over de omgeving.

 • Pans de Travassac

  Steile rotswanden van leistenen en de plek waar leisteenhouders hun vakmanschap uitoefenen. De stenen worden onder andere gebruikt voor dakpannen en renovatie van gebouwen.

 • Collegiaal Le Dorat

  Een indrukwekkend bouwwerk uit de 12de Met klokkentoren, en een crypte uit de 11de eeuw.

Kampeerthema's in Limousin