Kamperen in Corrèze

Vakantie in Corrèze

Natuur, rust en middeleeuwse stadjes

In Corrèze ontsnap je aan het massatoerisme. Toch is dit een geweldige plek voor een kampeervakantie. Laat je verassen door ongerepte landschappen die variëren van weides tot groen overgoten heuvels en dichte bossen. Je kunt hier naar hartenlust wandelen. De binnenmeren en rivierdalen nodigen uit tot waterrecreatie, zoals kanoën, kajakken en vissen. Corrèze herbergt ook nog pittoreske middeleeuwse dorpen die bezoekers terug in de tijd laten reizen. In de zomer laat de zon zich hier graag zien. De winters zijn in het noorden zacht, maar in het zuiden van Corrèze valt er gegarandeerd sneeuw. Kampeerders hebben genoeg keus in Corrèze. Je kampeert hier bijvoorbeeld aan het meer of in een natuurreservaat.

Buitenrecreatie

Het meer van Neuvic - Lac de la Triouzoune - is uitgestrekt en trekt daarom watersporters. Voor stranden hoef je niet naar de kust, die vind je ook aan dit meer. Een golfterrein biedt golfers uitzicht over de bergen en het water. Het Plateau de Millevaches maakt deel uit van een natuurpark. Je kunt hier mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld door de heuvels of de weilanden.

Historische plaatsen

Tijdens je vakantie in Corrèze kun je veel schilderachtige dorpen bezoeken. De huizen in de middeleeuwse plaats Collonges-la-Rouge zijn gemaakt van rood zandsteen. Torentjes en steegjes maken de plaats fotogeniek. Brive-la-Gaillarde heeft huizen uit de 15de en 16de eeuw. Op de markt in de Georges Brassenshal worden streekproducten verkocht.

Bezienswaardigheden in Corrèze

 • Les Tours de Merle

  Middeleeuwse torens liggen hoog op een rots. De ruïne van het kasteel wordt gewaardeerd door bezoekers, net als het uitzicht en de omgeving.

 • Uzerche

  Ook wel ‘de Parel van Limousin’ genoemd. Een versterkte stad met oude woningen en een kasteel. Gelegen op een rots in een groene omgeving.

 • Pans de Travassac

  Steile rotswanden van leistenen en de plek waar leisteenhouders hun vakmanschap uitoefenen. De stenen worden onder andere gebruikt voor dakpannen en de renovatie van gebouwen.

 • Les Rochers Noirs viaduct

  Benoemd tot historisch monument. Wandel over het viaduct van 92 meter hoog en geniet van het uitzicht.

 • Tulle

  Een stad met een middeleeuws centrum. Bekend om het handgemaakte kantwerk.

Kampeerthema's in Corrèze