Kamperen in Haute-Vienne

Vakantie in Haute-Vienne

Historische plaatsen, meren en groene heuvels

In het binnenland van Frankrijk ligt het veelzijdige Haute-Vienne. Het departement is rijk aan binnenmeren, groene heuvels en middeleeuwse plaatsen. Het Ambazag gebergte is een plek waar je kunt genieten van de natuur. Hoofdstad Limoges trekt bezoekers met haar aangename terrassen en vele bezienswaardigheden. Dit is de regio die bekend staat om het porselein en de Madeleine de Saint-Yrieix (schelpvormige cakejes) zijn hier een specialiteit. Kortom: Haute Vienne heeft de vakantieganger heel wat te bieden. Kampeerders kunnen hier terecht op campingplaatsen in een boomgaard, een natuurpark en dicht bij het meer.

Buitenrecreatie

Op en rondom het meer van Limousin is het goed vertoeven. Je kunt hier surfen, kanoën, vissen en zwemmen. Ook zijn er zandstranden om op te relaxen. Het water is omringd met groen. De bosrijke omgeving nodigt uit tot een wandeling. Ook de bergen van Ambazac maken de natuurliefhebber gelukkig. Ook hier vind je een mooi meer voor wateractiviteiten en er liggen paden om te wandelen.

Cultuur en geschiedenis

Haute-Vienne wordt geprezen om haar historische schatten. De Saint-Etiennekathedraal in hoofdstad Limoges is daar een voorbeeld van. De botanische tuin is een plek om even bij te komen na een wandeling door de staatjes van het oude centrum. Oradour-sur-Glade neemt je mee terug naar de Tweede Wereldoorlog. De plaats werd toentertijd platgebrand en inwoners werden omgebracht. Tegenwoordig is het een plaats om die gebeurtenissen te herdenken.

Toppers in Haute-Vienne

 • Collegiaal Le Dorat

  Een bouwwerk uit de 12de Met klokkentoren, en een crypte uit de 11de eeuw.

 • Le château de Rochechouart

  Dit kasteel ligt hoog op een heuvel. Hier is tegenwoordig het Musée départemental d'art contemporain de Rochechouart – Museum voor Hedendaagse Kunst- gevestigd.

 • Montemart

  Ook wel één van de mooiste dorpen van Frankrijk genoemd. Met delen van een oud kasteel, kloosters en huizen met traditionele architectuur.

 • Châteauponsac

  Dit dorp ligt aan een rivier en staat vol met oude huizen. De Saint-Thyresekerk is gemaakt in Romaanse stijl.

 • Mont Gargan

  Deze berg is te vinden in Regionaal Natuurpark Millevaches. Vanaf de top is het uitzicht over het omliggende landschap prachtig.

Kampeerthema's in Haute-Vienne