Kamperen in Lorraine (Lotharingen)

Vakantie in Lotharingen

Enorme bergen, groene valleien en historische steden

Lotharingen is een ideale locatie voor een kampeervakantie. De groene vlaktes, wijngaarden, bossen, rivieren en bergen vormen samen met historische steden vol eeuwenoude gebouwen een prachtig landschap waar je niet raakt uitgekeken. Hier word je wakker met een uitzicht op het indrukwekkende Vogezenmassief of de oevers van de Maas. Je maakt wandelingen door bergen en moerassen, stopt voor een picknick aan de rand van een vijver en brengt een bezoek aan gezellige, authentieke dorpjes.

Prachtig natuurgebied

Aan ongerepte natuur is in Lotharingen geen gebrek. Het meest bekend zijn de bergen van de Vogezen. Hier komen jaarlijks duizenden toeristen op af, en niet zonder reden. De frisse berglucht en het prachtige uitzicht zullen je nog lang bij blijven staan. Een andere aanrader is het Regionaal Natuurpark van Lotharingen. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen. ‘s Nachts is het observatorium open, waar je kunt kijken naar de sterren.

Steden en historie

Lotharingen heeft ook veel steden en dorpen die zeker een bezoek waard zijn tijdens je vakantie. In elke stad is wel een interessante oude kerk of ander gebouw te bezoeken. Bijvoorbeeld de eeuwenoude Saint-Etionne Kathedraal in Metz en het indrukwekkende plein van Nancy. In Domrémy-la-Pucelle kun je zelfs het geboortehuis van Jeanne d'Arc betreden. Het zijn enkele voorbeelden uit een rijke verzameling van steden en plaatsen waar van alles te beleven is.

Leuke uitstapjes in Lotharingen

 • Het Vogezenmassief

  In dit indrukwekkende berglandschap kun je op grote hoogte wandelen langs bossen, meren en valleien, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht.

 • Regionaal Natuurpark van Lotharingen

  In dit grote natuurpark kun je heerlijk wandelen over de Woëvre-vlakte en sterren kijken in het observatorium.

 • Nancy

  De hoofdstad van Meurthe-et-Moselle ligt aan de oever van de Meurthe. Uniek is het 18de-eeuwse plein in het centrum van de stad, waar 5 paleizen omheen zijn gebouwd.

 • Walygator Parc

  Dit pretpark heeft attracties en optredens die leuk zijn voor het hele gezien. Er zijn wildwaterbanen en achtbanen, waaronder één met de naam ‘The Monster’. Wie durft?

 • Domrémy-la-Pucelle

  In dit dorpje staat het huis waar heldin Jeanne d'Arc in 1411 werd geboren. Je kunt binnen in het huis kijken, dat tegenwoordig een museum is.

Kampeerthema's in Lotharingen