Kamperen in Meurthe-et-Moselle

Vakantie in Meurthe-et-Moselle

Rivieren, historische steden en echte rust

In het centrum van Lotharingen ligt Meurthe-et-Moselle. De rivieren waar dit gebied naar is vernoemd, de Meurthe en de Moezel, slingeren door het groene landschap. Meurthe-et-Mosselle is een fantastische vakantiebestemming voor de kampeerder die houdt van lange wandelingen en fietstochten door de natuur en het bezoeken van authentieke dorpen en steden. Hier staat je tent in een veld vlakbij wijngaarden en een kerkje van honderden jaren oud.

Natuur in Meurthe-et-Moselle

In Meurthe-et-Moselle kun je urenlange wandelingen en fietstochten maken in de natuur. Je maakt fietstochten langs de rivieren en wandeltochten door wijngaarden. In een klein dorpje maak je een stop, proef je de lokale wijn en breng je een bezoek aan de dorpskerk. Er zijn meerdere beschermde natuurparken in Meurthe-et-Moselle te vinden. In het prachtige Regionaal Natuurpark van Lotharingen kun picknicken aan de rand van vijvers en zwemmen in een meer. In Meurthe-et-Moselle kun je nog echte rust vinden. Perfect voor de kampeerder die houdt van ontspanning.

Historische steden

In het rustgevende landschap van Meurthe-et-Moselle vind je ook veel historische steden die zeker een bezoek waard zijn. Hoofdstad Nacny bijvoorbeeld, heeft een mooie ligging aan de Meurthe. In het centrum ligt een 18de-eeuws plein waar 5 paleizen omheen zijn gebouwd. In Lunéville loop je door straten waar rond 1700 de hertogen van Lotharingen ook liepen. Cultuurliefhebbers zullen zich geen seconde vervelen in de steden en dorpjes van Meurthe-et-Moselle.

De leukste uitstapjes in Meurthe-et-Moselle

 • Baccarat

  Deze stad ligt aan de rivier de Meurthe, waar een grote brug overheen is gebouwd. Breng een bezoek aan het museum van de lokale kristalfabrieken en aan de moderne kerk.

 • Regionaal Natuurpark van Lotharingen

  In dit natuurgebied vind je bossen, wijngaarden en moerassen. Ideaal voor een lange wandeling of fietstocht.

 • Lunéville

  Hier woonden meer dan 300 jaar geleden de Hertogen van Lotharingen. In de stad staan een kerk, een kasteel en een historisch museum.

 • Nancy

  De hoofdstad van Meurthe-et-Moselle ligt aan de oever van de Meurthe. Uniek is het 18de-eeuwse plein in het centrum van de stad, waar 5 paleizen omheen zijn gebouwd.

 • Saint-Nicolas-de-Port

  Deze stad is vooral bekend door zijn prachtige basiliek die is gebouwd na een overwinning bij de slag om Nancy in 1477.

Kampeerthema's in Meurthe-et-Moselle