Kamperen in Meuse (Maas)

Vakantie in Maas

Oude bossen, hedendaagse kunst en een oase van rust

Maas (Meuse) ligt in het noorden van Frankrijk. Dit departement is vernoemd naar de rivier met dezelfde naam, die hier stroomt. Maas is een ideale bestemming voor kampeerders die houden van rust en natuur. Als gevolg van de Eerste Wereldoorlog is dit één van de minst dichtbevolkte gebieden van Frankrijk. Wie hier gaat kamperen wordt beloond met groene wouden, heuvelige vlaktes, boomgaarden en een oase van rust.

Bossen en boomgaarden

Voor wandelaars en fietsers is een vakantie in Maas een perfecte keuze. In de vele weides en bossen kun je uren ronddwalen en veel moois ontdekken, zonder veel mensen tegen te komen. Het bos van de Argonne is een absolute aanrader. In dit enorme natuurgebied vind je prachtige meren, schilderachtige dorpjes en een grote variatie aan bomen en bloemen. Met een beetje geluk zie je een ree of een vos. Het Regionaal Natuurpark van Lotharingen is nog een voorbeeld van de mooie natuur van Maas. Hier kun je de indrukwekkende Woëvre-vlakte zien, waar in de Eerste Wereldoorlog hard is gevochten.

Kunst in het bos

Van maart tot september wordt in het centrum van Maas jaarlijks het festival voor moderne kunst (Vent des Forêts) georganiseerd. Al wandelend of fietsend volg je een route door de bossen die je langs moderne kunstwerken brengt. Een speciale ervaring die je niet mag missen als je op het juiste moment kampeert in Maas.

De leukste uitstapjes in Maas

 • Bos van de Argonne

  Prachtig bosgebied met veel variatie in bomen, bloemen en dieren. Wie geluk heeft spot een ree of een vos in dit oude woud.

 • Vent des Forêts

  Tussen maart en september wordt in het centrum van Maas jaarlijks kunst geplaatst in de bossen. Dit openluchtmuseum is een unieke ervaring voor de sportieve kunstliefhebber.

 • Regionaal Natuurpark van Lotharingen

  In dit grote natuurpark kun je heerlijk wandelen over de Woëvre-vlakte en sterren kijken in het observatorium.

 • De Circuits découverte

  Maas is goed te paard te verkennen via deze paden die speciaal zijn aangelegd voor ruiters.

 • De Maas af per kano

  In Maas kun je op meerdere locaties een kano huren om de rivier de Maas te bevaren. Een leuk uitstapje voor wie niet bang is voor natte voeten.

Kampeerthema's in Maas