Kamperen in Midden-Frankrijk (Centre)

Vakantie in Centre-Val de Loire

Eeuwenoude steden, kastelen en prachtige natuur

In het centrum van Frankrijk ligt Centre-Val de Loire. Het is een gebied dat rijk is aan historische steden, dorpen, kathedralen en kerken. Om het plaatje compleet te maken is er een mooie omgeving met bossen, weides en rivieren. Tijdens een kampeervakantie in Centre-Val de Loire verken je de tuinen van het Kasteel van Chambord, spot je de mooiste vogels in het Regionaal Natuurpark van de Brenne en leer je alles over de Franse heldin Jeanne d’Arc in Orléans, de stad die zij in 1429 redde van een belegering.

Steden, dorpen, kastelen en kerken

Centre-Val de Loire is een regio die rijk is aan historische steden, dorpen kastelen en kerken. De stad Bourges bijvoorbeeld, is een echte aanrader met zijn mooie kathedraal, de Saint-Étienne de Bourges. Ook Tours is een mooie stad met een indrukwekkende kathedraal. De Kathedraal van Tours is wel 97 meter hoog en ziet er prachtig uit. Ook aan pittoreske dorpjes is in Centre-Val de Loire geen gebrek. Sancerre ligt op een heuvel, terwijl het omliggende landschap plat is. In het dorpje kun je heerlijke lokale witte wijn drinken en genieten van een fantastisch uitzicht vanaf een oude toren. In Centre-Val de Loire staan bijna te veel kastelen om op te noemen, maar zorg in ieder geval dat je het enorme Kasteel van Chambord niet overslaat.

Prachtige natuur

Niet alleen cultuurliefhebbers kunnen genieten van een vakantie in Centre-Val de Loire. In deze regio ligt het mooie Regionaal Natuurpark van de Brenne. Dit natuurgebied wordt ook wel het ‘land van de 1000 meren’ genoemd. Naast veel meren en vijvers vind je hier wel 250 soorten vogels. Ook het Regionaal Natuurpark van de Perche is erg mooi. Je kunt hier wandelen door een heuvelachtig landschap met beuken- en eikenbossen.

De leukste bezienswaardigheden in Centre-Val de Loire

 • Cathédrale Sainte-Croix d'Orléans

  De kathedraal van Orléans ziet er prachtig uit en is vooral bekend omdat Jeanne d’Arc er een bezoek aan bracht nadat zij de stad had gered van een belegering.

 • Regionaal Natuurpark van de Brenne

  Dit natuurpark wordt ook wel het ‘land van de 1000 meren’ genoemd. Maak een wandeling langs de vele vijvers en meren en geniet van de omgeving en de vele vogels die hier leven.

 • Saint-Étienne de Bourges

  Deze indrukwekkende kathedraal in Bourges werd gebouwd tussen 1195 en 1255, in gotische stijl. De Saint-Étienne de Bourges is dagelijks open voor publiek, toegang is gratis.

 • Kasteel van Chambord

  Dit enorme kasteel ligt aan een rivier en ziet er erg indrukwekkend uit. Bij het kasteel hoort ook een groot bos waar vroeger in gejaagd werd. Het gebied is groot, de muur die er omheen staat is wel 32 kilometer lang.

 • Sancerre

  Dit pittoreske plaatsje ligt op een heuvel, terwijl het omliggende landschap plat is. Wandel door straatjes met eeuwenoude huizen en probeer de lokale witte wijn. In het dorp staat ook een toren, een restant van een kasteel. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Kampeerthema's in Centre-Val de Loire