Kamperen in Cher

Vakantie in Cher

Kamperen in het hart van Frankrijk

Cher is een Frans departement dat in het midden van het land ligt. Het is een prachtige kampeerbestemming met uitgestrekte vlaktes, vijvers, bossen en een wijnstreek. Ideaal voor mooie wandel- en fietstochten. Ook vind je hier gezellige oude steden zoals de hoofdstad Bourges en prachtige tuinen met de mooiste bloemen.

Hoofdstad Bourges

Bij een kampeervakantie in Cher mag een bezoek aan Bourges niet ontbreken. De hoofdstad van Cher is vooral bekend vanwege de prachtige kathedraal die hier staat, de Saint-Étienne de Bourges. Rond de kathedraal vind je wijken met prachtige oude huizen. Maak in ieder geval een wandeling door Rue Mirabeau, waar huizen uit de 15de en 16de eeuw staan. Bourges is niet alleen en stad voor liefhebbers van mooie bouwwerken uit het verleden. Het is een gezellige stad met restaurants en cafés. Wandel door de winkelstraten en ga even zitten op een terrasje.

Prachtige tuinen

Even buiten Cher ligt een aantal indrukwekkende natuurparken, zoals Parc Naturel Régional du Morvan en Parc Naturel Régional de la Brenne. Deze en andere natuurgebieden zijn zeker een bezoek waard, maar wie liever wat dichter bij zijn camping in Cher blijft kan ook genieten van prachtig natuurschoon. In Cher liggen meerdere indrukwekkende tuinen. De kasteeltuin van Apremont-sur-Allier bijvoorbeeld. De tuin hoort bij een kasteel dat nog steeds wordt bewoond. Het kasteel is niet open voor publiek, maar de mooie bloementuin in Engelse stijl is dat wel. Wie nog meer tuinen wil zien kan een bezoek brengen aan de Jardins Artistiques de Drulon. In deze eveneens prachtige tuinen kun je elk jaar een nieuwe expositie van beelden bewonderen.

De leukste bezienswaardigheden in Cher

 • Saint-Étienne de Bourges

  Deze indrukwekkende kathedraal werd gebouwd tussen 1195 en 1255, in gotische stijl. De Saint-Étienne de Bourges is dagelijks open voor publiek, toegang is gratis.

 • Kasteel van Ainay-le-Vieil

  Dit 14de-eeuwse kasteel wordt volledig omringd door een muur en een gracht. Ook de kasteeltuinen zijn erg mooi.

 • Sancerre

  Dit pittoreske plaatsje ligt op een heuvel, terwijl het omliggende landschap plat is. Wandel door straatjes met eeuwenoude huizen en probeer de lokale witte wijn. In het dorp staat ook een toren, een restant van een kasteel. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

 • Château de Culan

  Dit kasteel heeft een indrukwekkende ligging op een rots bij de rivier de Arnon. In juli en augustus worden hier middeleeuwse weekenden georganiseerd.

 • Abbaye de Noirlac

  De abdij van Noirlac verkeert nog in zeer goede staat voor een bouwwerk uit 1136. In de zomer wordt er in de abdij gezongen, tijdens het festival van Noirlac.

Kampeerthema's in Cher