Kamperen in Eure-et-Loir

Vakantie in Eure-et-Loir

Historische steden en prachtige natuur

Ten zuidwesten van Parijs ligt Eure-et-Loir, een departement dat bij de regio Centre-Val de Loire hoort. Eure-et-Loir is een fantastische bestemming voor een kampeervakantie. Hier vermijd je het massatoerisme, maar er is meer dan genoeg te ontdekken. Hoofdstad Chartres is een geweldig stad, met zijn indrukwekkende kathedraal en gezellige sfeer. Voor wie liever een wandeling maakt door het bos dan door een winkelstraat is er het Regionaal Natuurpark van de Perche. Dit prachtige natuurgebied met weides, bossen en pittoreske dorpen ligt in het westen van Eure-et-Loir.

Prachtig natuurgebied

In het westen van Eure-et-Loir ligt het Regionaal Natuurpark van de Perche, een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn paardenfokkerijen. Wandelaars en fietsers opgelet: hier moet je zijn tijdens je kampeervakantie in Eure-et-Loir. Het heuvelachtige landschap is rijk aan beuken- en eikenbossen. Pittoreske dorpen, boerderijen en oude kastelen liggen verspreid door dit mooie landschap, waar tientallen soorten vogels leven. Maak een fietstocht door de heuvels en stop in een gezellig dorpje om wat te eten en drinken. In dit gebied kun je echt genieten van rust en natuur.

Chartres, hoofdstad van Eure-et-Loir

Chartres is een historische stad die aan de rivier de Eure ligt. De hoofdstad van Eure-et-Loir is vooral bekend vanwege zijn indrukwekkende kathedraal. In het oude centrum van de stad kun je je uren vermaken. Verken de straatjes met eeuwenoude huizen zoals Rue au Lait en Rue des Écuyers en maak een wandeling langs de Eure. Chartres is een mooie, oude stad waar van alles te zien en te doen is.

De leukste en mooiste bezienswaardigheden in Chartres

  • De kathedraal van Chartres

    Deze prachtige kathedraal staat op een heuvel in de stad. De gebrandschilderde ramen van de kerk zijn indrukwekkend. In de kathedraal wordt het ‘kleed van de Maagd' bewaard, een kledingstuk dat van de Maagd Maria geweest zou zijn. Ook bijzonder: op de vloer van de kathedraal is een labyrint uitgetekend.

  • Maison Picassiette

    Het Maison Picassiette (het huis van de 1000 stukken) werd in 1930 gebouwd door Raymond Isidore, een man die ook wel de ‘bordendief’ genoemd werd vanwege zijn verzameling van stukjes glas, porselein en vaatwerk. Hij besloot de stukjes te gebruiken als mozaïeken voor in en buiten zijn huis. Het hele huis en delen van de tuin zijn bedekt met de stukjes, wat er bijzonder uitziet.

  • Het Museum voor Schone Kunsten

    Dit museum is gevestigd in het oude bisschoppelijke paleis. Je kunt hier een bijzondere collectie van schilderijen, wapenuitrustingen, wandtapijten en beelden bewonderen.

Kampeerthema's in Eure-et-Loir