Kamperen in Indre

Vakantie in Indre

Pittoreske dorpen, eeuwenoude kastelen en een prachtig natuurgebied

In het midden van Frankrijk ligt Indre. Dit departement hoort bij de regio Centre-Val de Loire en is een fantastische bestemming voor een kampeervakantie. Het landschap is mooi en veelzijdig. Indre is een gebied met open weides, wijngaarden, graanvelden en kastelen. Hoofdstad Châteauroux is een gezellige stad met mooie historische bezienswaardigheden. Wie kampeert in Indre mag een bezoek aan het Regionaal Natuurpark van de Brenne in ieder geval niet overslaan. Dit prachtige natuurgebied ligt in het zuidwesten van Indre en is een echte aanrader voor iedereen die van mooie natuur houdt. 

Steden, dorpen, kerken en kastelen

Indre is rijk aan gezellige plaatsen en mooie kastelen en kerken. In de plaats Valençay bijvoorbeeld, ligt het Kasteel van Valençay. Dit kasteel uit de 16de eeuw ziet er nog erg mooi uit. Bij het kasteel ligt ook een enorm park dat erg leuk is om te verkennen. Tijdens je kampeervakantie in Indre breng je natuurlijk ook een bezoek aan hoofdstad Châteauroux. Je kunt hier de Saint-Martial kerk bezoeken en meer leren over de stad en zijn belangrijkste inwoners in het lokale museum. Wie houdt van authentieke dorpjes mag Argenton-sur-Creuse niet overslaan.

Regionaal Natuurpark van de Brenne

Het Regionaal Natuurpark van de Brenne ligt in het zuidwesten van indre. Dit mooie natuurgebied wordt ook wel het ‘land van de 1000 meren’ genoemd. Bij een wandeling door het gebied ontdek je al snel waarom. Overal liggen vijvers en meren. Neem je fototoestel mee en probeer zeldzame vogels te spotten. Er leven hier wel 250 soorten.

Bezienswaardigheden in Indre

 • Regionaal Natuurpark van de Brenne

  Dit natuurpark wordt ook wel het ‘land van de 1000 meren’ genoemd. Maak een wandeling langs de vele vijvers en meren en geniet van de omgeving en de vele vogels die hier leven.

 • Kasteel van Valençay

  Dit mooie 16de-eeuwse kasteel verkeert nog in erg goede staat. Bij het kasteel hoort ook een 40 hectare groot park.

 • Het meer van Éguzon

  Dit stuwmeer is een prima plek voor een dagje relaxen tijdens je kampeervakantie. Je kunt zwemmen, kanoën en heerlijk in de zon liggen op de aangelegde stranden.

 • Abdij van Fontgombault

  Deze benedictijnenabdij staat aan de oever van de rivier de Creuse. Er wonen ongeveer 60 monniken die zich onder andere bezighouden met het maken van aardewerk, dat je hier ook kunt kopen.

 • Argenton-sur-Creuse

  In dit pittoreske plaatsje staan authentieke huisjes in smalle straten. Ook vind je hier een kapel en een museum over de textielindustrie van het dorp.

Kampeerthema's in Indre