Kamperen in Indre-et-Loire

Vakantie in Indre-et-loire

Eeuwenoude kastelen en steden langs de loire

Indre-et-Loire is een fantastische vakantiebestemming voor wie houdt van wandelen door mooie natuurgebieden en het verkennen van eeuwenoude kastelen. Zet je tent op in een prachtige omgeving met wijngaarden, bossen natuurlijk de rivier de Loire. Langs de rivier zijn honderden jaren geleden veel kastelen gebouwd, die je vandaag de dag nog kunt bezoeken. Natuurlijk zijn er ook gezellige steden en dorpen te bezoeken, hoofdstad Tours bijvoorbeeld. Vlak buiten Indre-et-loire ligt het prachtige Regionaal Natuurpark van de Brenne. Een kampeervakantie in Indre-et-loire staat garant voor een mooie mix tussen natuur en cultuur.

Tours

Tours is de hoofdstad van Indre-et-loire. Je kunt hier makkelijk een vakantiedag doorbrengen, er is zo veel te zien. Een van de hoogtepunten is de Kathedraal van Tours. Deze indrukwekkende gotische kathedraal is 97 meter hoog en ziet er werkelijk prachtig uit. Tours ligt aan de rivier de Loire. Je kunt langs het water lopen of een boottocht maken langs de kastelen die ook aan de oevers van de Loire staan. In het oude centrum van Tours liggen gezellige pleinen waar oude huizen omheen staan. Het is een gezellige stad met mooie bouwwerken. 

Regionaal Natuurpark van de Brenne

Net buiten Indre-et-loire, in Indre, ligt het mooie Regionaal Natuurpark van de Brenne. Dit natuurgebied is een fantastische plek voor lange wandelingen. Hier geniet je van de natuur terwijl je langs de vele meren en vijvers loopt. Ga in het gras zitten bij het water en luister naar het geluid van de vogels. Hier kun je echt genieten van de natuur.

Vijf indrukwekkende kastelen

 • Kasteel van Villandry

  Dit kasteel ligt aan de rivier de Cher, vlak voor het punt waarop die overgaat in de loire. Het Kasteel van Villandry is vooral bekend vanwege zijn prachtige tuinen. Je vindt hier onder andere een groentetuin, een moestuin en een bloementuin.

 • Kasteel van Rivau

  Dit kasteel in Lémeré ziet er mooi uit met zijn blauwe daken. Ook dit kasteel heeft indrukwekkende tuinen, met honderden soorten rozen.

 • Kasteel van Azay-le-Rideau

  Dit kasteel heeft een mooie ligging direct aan een zijrivier van de loire, vlakbij het dorp Azay-le-Rideau.

 • Kasteel van Chinon  

  Deze vesting is wel 500 meter lang en 100 meter breed en ligt aan de rivier de Vienne.

 • Kasteel van Saché

  In dit kleine kasteel in Saché vind je een museum over de Franse schrijver Balzac, die hier meerdere keren verbleef tussen 1830 en 1837.

Kampeerthema's in Indre-et-Loire