Kamperen in Ariège

Vakantie in Ariège

Hoge bergen, binnenmeren, grotten en kastelen

Ariège grenst aan Spanje en Andorra. Dit departement heeft alles te bieden waar de kampeerder naar op zoek is. De Pyreneeën herbergen ravijnen, hoge bergtoppen en groene valleien. De grot van Niaux is bekend om de muurschilderingen uit een ver verleden. Er zijn hoge watervallen en de ondergrondse rivier van Labouiche vraagt om een boottocht. Ook de oude plaatsen met historische centra en kastelen zijn indrukwekkend. De kampeerder heeft in Ariège keus uit veel campings. Voorbeelden zijn grote familiecampings met vermaak in de bergen, of een rustige camping aan de voet van de Pyreneeën.

Regionaal Natuurpark Pyreneeën

Van weides tot heuvels en van bergpassen tot grotten en watervallen. Regionaal Natuurpark Pyreneeën is een gebied met een gevarieerd landschap. Er zijn rivieren en meren waar je kunt vissen en zwemmen. Maar je kunt hier ook wandelen over bewegwijzerde paden, sportklimmen oen paragliden. Pique d'Estats is met 3143 meter de hoogste berg van het gebied.

Foix, een plaats om te bezoeken

Foix is een plaats met gezellige pleinen en terrassen. Bezoek de abdijkerk van Saint-Volusien en bekijk bijzondere koorstoelen uit de 17de eeuw. Hoog op een rots torent een middeleeuws kasteel boven Foix uit. Vroeger woonden hier de graven van Foix. Tegenwoordig is er een museum waar je alles leert over de geschiedenis van het oude gebouw. Een bezoek wordt beloond met een uitzicht over de vallei en de stad.

Ook nog te ontdekken in Ariège

 • La grotte de Niaux

  Op de wanden van deze grot zijn schilderingen te zien van bizons, paarden en steenbokken. Deze historische bezienswaardigheid vind je in de buurt van Tarascon-sur-Ariège.

 • Château de Montségur

  Hoog op een berg torenen de overblijfselen dit kasteel boven het landschap uit. Dat betekent een panoramisch uitzicht voor de bezoeker. Meer informatie over de achtergrond van het kasteel vind je in het historisch en archeologisch museum in Montségur.

 • Rivière Souterraine de Labouiche

  Een betoverende wereld van grotten en een rivier. Je verkent de druipstenen formaties per boot, 60 meter onder de grond.

 • Saint- Lizier

  Hoort thuis in de lijst van mooiste dorpen van Frankrijk. De plaats heeft historisch en religieus erfgoed uit de 11de tot 15de De Saint-Lizier kathedraal en het romaanse klooster zijn prachtig.

 • Parc de la Préhistoire

  In dit park ga je terug in de tijd, naar de prehistorie. Een leuk uitstapje voor jong en oud.

Kampeerthema's in Ariège