Kamperen in Aveyron

Vakantie in Aveyron

Meren, oude dorpen, culinaire specialiteiten

Aveyron is een geliefd departement dankzij zijn natuurparken, binnenmeren, rivieren en authentieke dorpen. De omgeving is veelzijdig. Van hoogvlaktes tot rotsachtig en groen. Het landschap vraagt dan ook om buitenactiviteiten zoals mountainbiken en wandelen. De meren van Lévézou zijn een paradijs voor watersporters. Vissen, wandelen en paardrijden kan hier natuurlijk ook. Hoofdstad Rodez is rijk aan historische bezienswaardigheden. Dit is het gebied dat bekend staat om zijn schimmelkazen en andere culinaire hoogstandjes. De kampeerder kan kiezen uit tientallen campings. Bijvoorbeeld in een regionaal natuurpark, vlakbij de rivier of aan het meer.

De natuur

Regionaal Natuurpark Grands Causses bezit een schat aan cadeautjes van moeder natuur. Je ziet er bizarre rotsformaties, ook wel ‘de Chaos de Montpellier-le-Vieux. Grillig en ruig liggen de rotsen verspreid in de omgeving. Hier lopen verschillende bewegwijzerde wandelpaden. Ook de omgeving van Aubrac is de moeite waard. Op zo’n 1000 meter hoogte vind je bergweiden, rivieren, meren en rotsen. Dit gebied verken je het best te paard of te voet.

Culinaire specialiteiten

Gebak van het spit, oftewel gâteau à la broche is een specialiteit in Aveyron. Deeg gaat in een vorm en wordt verwarmd door een haardvuur, waarna het een soort pannenkoek wordt. Truffade is een kaasgerecht en een specialiteit uit Aubrac. Het gerecht bevat aardappels, spekjes en knoflook. In Roquefort-sur-Soulzon wordt de bekende Roquefort schimmelkaas gemaakt. In de rijpingskelders kun je zien hoe de kaas gemaakt wordt.

Bezienswaardigheden in Aveyron

 • Viaduct van Millau

  Met een lengte van tweeënhalve kilometer strekt dit moderne viaduct zich uit oven de vallei van Tern. Verschillende plekken bieden uitzicht op dit bouwwerk, bijvoorbeeld Boulevard du Viaduc, of Viaduc Expo.

 • Conques

  De romaanse abdijkerk Saint-Foy is geliefd onder bezoekers van dit dorp. De Saint-Foy kerk stamt uit de 11de en 12de eeuw en heeft een versierde ingang en glas-in-lood-ramen.

 • Rodez

  De hoofdstad van Aveyron ligt op een rots en herbergt veel bezienswaardigheden. Een kathedraal, een bisschoppelijk paleis, middeleeuwse panden en tal van musea.

 • Peyrusse-le-Roc

  In een prachtige, groene omgeving liggen middeleeuwse bezienswaardigheden te wachten op bezoekers. Enkele voorbeelden: de torens van een kasteel, ruïnes van de Notra-Dame-de-Laval- kerk, een mausoleum uit de 11de eeuw en de ruïnes van een ziekenhuis.

 • L'abbaye de Loc-Dieu

  Deze abdij uit de 12de eeuw herbergt een kerk in romaanse stijl, kloostergangen en een park.

Kampeerthema's in Aveyron