Kamperen in de Gers

Vakantie in Gers

Glooiende heuvels, historische plaatsen en Armangac

Gers is een departement met historische steden en lekker eten. Het ligt aan de voet van de Pyreneeën en is dunbevolkt. Het landschap is aantrekkelijk. Glooiende heuvels met wijngaarden, bossen, rivieren en zonnebloemvelden. Er zijn veel wandel- en fietspaden te vinden. Bovendien is de regio rijk aan oude kastelen en middeleeuwse plaatsen waar de geschiedenis tot leven komt. Een aantal wordt zelfs gerekend tot de mooiste dorpen van Frankrijk. Dit is het gebied van brandewijn en gerechten waar eend of gans in verwerkt zijn. De kampeerder heeft keus uit tientallen campings. Zo zijn er grote sterrencampings in de heuvels en rustige kampeerplaatsen met uitzicht op de bergen.

Armangac

Gers is het departement waar Armangac vandaan komt. De brandewijn wordt gemaakt van droge witte wijn die minstens 2 jaar gerijpt is in eiken vaten. De drank wordt verwerkt in verschillende regionale specialiteiten. Een voorbeeld is pastis gascon, een nagerecht dat bestaat uit bladerdeeg met appels en Armagnac. Château de Ravignan is naast een historisch monument uit de 17de eeuw ook het landgoed waar al eeuwenlang Armangac wordt geproduceerd. Er zijn rondleidingen door het kasteel en de wijnkelders. Ook Museum of L'Armagnac leert de bezoeker alles over het maken van de brandewijn. Het museum is gehuisvest in een kelder in de plaats Condom.

Auch

Het oude centrum van de hoofdstad ligt hoog op een heuvel. Je komt er door de 370 treden van de oude trap naar boven te lopen. Onderweg kom je een standbeeld van d’Artagnan tegen. De musketier werd in deze stad geboren. Eenmaal boven nodigen Middeleeuwse steegjes uit tot kuieren langs de authentieke huizen. De Sainte-Mariekathedraal komt uit de 17de eeuw en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De renaissancegevel is prachtig, net als de glas-in-lood-ramen en de koorkapel.

Ook nog te ontdekken in Gers

 • Collegiale de La Romieu

  Maak een uitstapje naar het klooster uit de 14de De kerk heeft twee torens en de binnenplaats is in gotische stijl gemaakt. Bekijk de fresco’s met de zwarte engelen.

 • Château de Caumont

  Een kasteel in renaissancestijl. De vertrekken zijn gemeubileerd en open voor bezoekers. Tip: maak een wandeling door het park rondom het kasteel.

 • Sarrant

  Dit dorp staat op de lijst van ‘mooiste dorpen van Frankrijk’. Wandel langs de stadspoort en de authentieke huizen, en bezoek de Saint-Vincent kerk.

 • Musee D'Artagnan

  Musketier d’Artagnan werd geboren in 1610 in de buurt van Lupiac. De verhalen van De Drie Musketiers maakten hem wereldberoemd. Alles over zijn avontuurlijke leven leer je in dit museum.

 • Mauvezin

  Een klein stadje met een rijk verleden. De markthal uit de 14de eeuw is goed bewaard gebleven. Bezoek ook het huis van koning Hendrik IV en de Saint-Michel kerk.

Kampeerthema's in Gers