Kamperen in Haute-Garonne

Vakantie in Haute-Garonne 

Bergen, wintersport, Toulouse en middeleeuwse dorpen

Haute Garonne heeft een gevarieerd landschap. In het zuiden doemen de hoge bergen van de Pyreneeën op. In de winter wordt er geskied. In de zomer is het een paradijs voor wandelaars, klimmers en parapenters. Meer naar het noorden is het landschap heuvelachtig en groen. Tal van bewegwijzerde fiets- en wandelpaden lopen door dit departement heen. En dan kun je hier ook nog dwalen door de pittoreske straten van middeleeuwse dorpen. Toulouse trekt veel bezoekers met zijn historische centrum en vele bezienswaardigheden. Je vindt campings in de buurt van Toulouse en Lunchon, maar ook langs de rivier.

De bergen

In het zuiden van Haute-Garonne ligt het Pyreneeënmassief. Het gebied heeft groene valleien en hoge bergen, maar herbergt ook pittoreske dorpen, watervallen en bergmeren. De stad Lunchon wordt omringd door bergtoppen. Het is een aantrekkelijke uitvalbasis voor het verkennen van de omgeving. Mountainbiken, klimmen, wandelen, kanoën en parapenten; hier kan het allemaal. In de winter is dit overigens een populair skigebied.

Toulouse

Religieuze gebouwen, historische bezienswaardigheden, oud erfgoed en levendige straten; dat is Toulouse in een notendop. De roze huizen geven de stad een speciale sfeer. Het plein (Place du Capitole) is levendig en herbergt het stadhuis en het theater. Aan religieus erfgoed is geen gebrek. De Saint-Serninbasiliek is gemaakt in romaanse stijl en bezit een bijzondere klokkentoren met acht hoeken. Rust uit op een van de vele terrassen en geniet van de lokale culinaire specialiteiten. Een voorbeeld is de Cassoulet van Toulouse, gemaakt van witte bonen, worst, vlees, groenten en kruiden.

Ook nog te zien in Haute-Garonne

 • Saint-Bertrand-de-Comminges

  Dit dorp ligt hoog op een heuvel en wordt omringd door een groen landschap. De Sainte-Mariekathedraal heeft een klooster met vier zuilengangen. Een bezoek wordt beloond met uitzicht over de omgeving.

 • Revel

  Deze middeleeuwse stad heeft een centraal plein met een markthal. De zaterdagochtendmark is top. Je vindt er voornamelijk streekproducten.

 • Canal du Midi

  Het kanaal is 240 kilometer lang en werd aangelegd in de 17de Tegenwoordig staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst. Maak een wandeling langs het water, of maak een boottocht.

 • Lac de Saint Ferreol

  Dit meer is een ideale plek om te kanoën, surfen en waterfietsen. Ontspannen kan op de stranden.

 • Rieux-Vovlestre

  Een middeleeuws dorp aan de Arize rivier. Bekijk de gotische kathedraal en wandel langs authentieke huizen met houten muren.

Kampeerthema's in Haute-Garonne